Luleå HF

115715 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2218292


Svarskommentarer


Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
hanzon: Sista junissäsongen 2006-2007 blev han o-nöjd med HV som inte riktigt gav honom chansen. Fick spela en hel del i Elitserien men lite istid under sämre förhållanden. Då valde han att skriva på för Luleå Hockey för säsongen 2007-2008. Samma sommar, då han fyllde 20, insåg han att det skulle fungera att åka över Atlanten direkt så han tänkte om och drog.

Han skrev alltså på för Luleå men jag är osäker på om han ens hann upp till Norrbotten överhuvudtaget.

Och då inser naturligtvis alla hur otroligt kraftfull vår spelarutveckling är! Många utbildas under många år hos oss, men för Niklas räckte det med att bara skriva på så fick han den skjuts som det innebar att tillhöra Luleå Hockey.

Ett liknande exempel är Dennis Everberg. Han och Daniel Zaar skrev på för oss, men Dennis valde under sommaren att sticka över till Nordamerika. Han visste, av exemplet Niklas Hjalmarsson, att han fått det Luleå-lyft han behövde.

I analogi med Apan, där alla spelare påstås komma från blygden och vara helt egna produkter hur mycket de än utvecklats av andra - se Joakim Lindström, Gustaf Lindvall och den ilskne kvänen - får vi ju lov att uppfatta Niklas Hjalmarsson som en näst-intill helt egen Luleå-produkt, i så fall...åtminstone borde det vara helt OK enligt apsektkatekesen.

Och dåligt av Elite prospects att missa ett sådant viktigt inslag i Niklas karriär - att han några månader sommaren 2007 hade äran att tillhöra Luleå Hockey.
Kommentera