Luleå HF

115829 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2219153

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage:

Hej Sven och glad ny hockeyhöst. Hoppas att din sommar är och har varit fin. Här uppe har vi haft mycket sol och värme. Invärtes kyla har reglerats med en och annan svingad bägare... (läs belgare)

Så sant angående Nilsson. Hoppas att klubben tar in honom på en vakttränarposition om han själv orkar och vill i framtiden.

Glädjebesked att Wallstedt stannar och lika synd att Lysell lämnar. Tror han skulle ha behövt någon säsong till i SHL. Kanske inte bara en heller...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Vombat: Jo, haft det bra och hoppas detsamma för dig! Fortfarande speciellt med anledning av pandemin men med varm sommar och mycket ute har det varit mer trevligt och dessutom lugnare smittläge.

En god idé! Anders, med erfarenhet av hockey världen över skulle bli mycket värdefull rådgivare till unga talanger, förutom det sportsliga.

Håller med om våra förstarundadraftade junisar. Så tidigt rankade innebär ju att åker de över direkt kommer de med stor sannolikhet att ges NHL-chans.

Men för en målvakt att slå sig in är otroligt svårt och de behöver mer än utespelare utvecklas klart och skaffa erfarenhet på hög nivå SHL och Tre Kronor innan de går över, för konkurrensen är stenhård och målvakterna får inte många chanser: lyckas de inte tidigt, kan det vara kört. Då har någon annan fått stora pengar föra att vara etta många år framöver och det backar de inte på. Så klokt av Wallstedt att stanna minst ett år till. Hoppas att han får goda möjligheter ha spaden även om vi har seriens bäste vakt Lassi. Skulle nog gärna se att Bulan kör 50:50 länge under säsongen.

Lysell en annan sak. Vi har ju många exempel på svenska utespelare som dragit över direkt och omedelbart etablerat sig. Men då handlar det ofta - speciellt avseende forwards - om sådana som snabbt blivit NHL-stjärnor. Han behöver ju in i första eller kanske andralinor för att lyckas. Fixar han det? Jag vet inte. Tror han skulle haft nytta av att vara utlånad Luleå en säsong till för att bli mer van seniorhockey. Man kan tycka att bara en halv säsong på SHL-nivå är inte tillräckligt. Men det ger sig. Kanske han fixar det.
Kommentera