Luleå HF

115717 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2224005

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Realisten: Vadå ”Luleånerver”, stadens elitlag vinner ju SM-glud i hockey och basket varje år.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Jo, förvisso så. Men när det gäller HOCKEY! tycker jag ENDAST OCH ALLENAST att det är på damsidan som det presteras. Och där håller, och har Luleås damlag hållit en nivå som i princip är en klass ÖVER, 'ALLA' övriga lag som spelat i SDHL. Och det under ett flertal år. Luleås damer spelar ett spel som i praktiken hållit en egen division i jämförelse med övriga lags, Detta innebär att det allt som oftast går hela vägen till Guld även om nerverna skulle spöka nån gång från och till.

Beträffande herrhockeyn däremot, som nog enligt de allra flesta, både ur ett medialt såväl som ur ett publikt perspektiv, ändå får anses röna ett Intressevärde som med HÄSTLÄNGDER!! överstiger det som Damhockeyn 'erbjuder', var det 'ett bra tag' sedan man som Luleåsupporter verkligen hade anledning att fira.
Det enda som jag på rak arm tycker är värt att nämna förutom Guldet för över 25 år sedan, är när vi på ett heroiskt och för Luleås herrlags vidkommande OKONVENTIONELLT sätt!, lyckades VÄNDA ett TVÅ-målsunderläge till vinst i CHL-finalen mot Frölunda år 2015.
Kommentera