Luleå HF

115795 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2225794

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Det är bra att SHL ändå är flexibla i att vilja anpassa matchprogrammet tycker jag. Men det är klart att det slår lite för olika. Som vanligt gynnas dock alltid FBK. Bra att derbyt mot apsekten flyttas men kanske lite väl långt bort i tiden.

Ser fram emot dagens premiär även om jag tyvärr inte kan närvara.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Osj02: Jo, trist att vi får vänta så länge på derbyt som skulle spelats redan närmaste veckorna.

Om man kan öppna upp läktarna 29 september kunde man mycket väl ha gjort det redan idag, tycker jag. Visst, om 18 dagar kan fler ha hunnit bli vaccinerade men samtidigt finns risken att den elaka deltan sprids och smittan breder ut sig än mer till dess.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
SDHL-premiär idag och man öppnar med den absoluta toppmatchen DamPölsan-Luleå.

Luleå har ju fullständigt dominerat damhockeyn i Sverige ända sedan vi förenade våra krafter med MSSK 2015. Sedan dess har vi
• vunnit Riksserien/SDHL 4 av 5 gånger (plus 2a efter DamPungen 2019-2020)
• nått final 4 av 5 ggr (slogs ut av HV våren 2017 i semi med 4-3 plus 4-3; båda vinsterna på straffar)
• vunnit 4/4 spelade finaler (låg under med 0-1 i matcher mot DamHV våren 2020, då covid ställde in)
• blivit världsmästare för damklubblag enda gången sådan korats.

Men i år är Luleå Hockeys damlag klart försvagade; spelare har lagt av och topparna Nordin och Cava följde Karvinen för att spela damhockey i Asien. Och Luleå har ännu inte ens kunnat fylla truppen.

Samtidigt har DamPölsan - som av alla tippades bli bäst i Sverige förra säsongen men torskade såväl i serien som slutspelet mot Luleå - fortsatt rekrytera stark kvalitet och av ännu fler tippats att bli mästare i år, medan Luleås dominans efter sex år skulle vara över.

Och i dagens match saknar vi vår största stjärna, världens bästa damhockeyback Jennie Hirikoski.

Och då kan det väl bara gå på ett sätt? DamPölsan vinner stort och sätter avtryck som kommer att gälla resten av säsongen?

Nja. Efter två perioder har vi DamPölsan-Luleå 1-5, trots att DamPölsan haft skotten med 27-19. Men Luleå har Sara Grahn med spaden. Och - trots skotten - ett betydligt starkare försvarsspel än DamPölsan. Medan DamPölsan ju längre matchen gått satsat hårdare framåt men blivit straffade genom snabba spelvändningarna då Luleå kommit 3 mot 1 flera gånger och vackert utnyttjat de chanser man skaffat sig.

Yes, vi saknar Jennie idag. Men vi har fyra andra finskor Nieminen, Savolainen, Vainikka, Tulus. Och dessa finskor är en stark stomme som sätter standarden och lagspelet.

Luleå i Norrbotten ÄR mycket närmare Finland än större delen av svenska Sydbotten såväl geografiskt som historiskt och socialt och Luleå Hockey har väldigt ofta haft förmånen ha duktiga finska spelare i lagen, såväl för herrar som för damer.

Nu kör vi tredje perioden!
Kommentera