Luleå HF

115719 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2229126

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Utan att reta någon tror jag att vi har följande tabell efter 20 omgångar
Rögle
Växjö
FBK
SAIK
Lule
Fusklunda
------------------
Örebro
Malmö
DIF
Brunsås
-----------------
Rumpmasarna
Linköping
Oskars
Timrå

Kanske Örebro eller Malmö byter plats med Fusklunda och att Brunsås hamnar ihop med Rumpmasarna
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Svanru: Hej där!

Modigt att föreslå så här tidigt hur det kommer att gå. Visserligen förslag om läget efter 20 omgångar – inte efter SHL – men ändå.

Du kan nog ha rätt i att tabellen kan markant splittras i 2-3 avdelningar. Många lag predisponerade för att tillhöra gänget lägre ner och kan knappast överraska och ta sig högre. Något av lagen man tror kan gå bra kan kanske överraska negativt och ta sig till närheten nedre strecken.

NEDRE HALVAN
De sex sista lagen på din lista kommer säkert att hamna på nedre halvan av tabellen. Känns redan nu mycket osannolikt att något av de sex lagen kan gå bättre än så.

Frågan är vilket av lagen uppifrån som kompletterar nedre halvan? Malmö en möjlighet. Öret eller eventuellt HK Arslet om deras Lasch-inköp inte lyckas vända på lite sämre resultat senaste åren. Apan också tänkbar – trots den köpfest de genomfört för att hålla sig kvar? Kan t.o.m. tänka att det finns en liten risk att Röglet inte lyckas hålla den nivå de gjort flera år nu, efter tunga tapp.

Warulfven, Läjkers och Luleå känns däremot helt säkra för den övre halvan.

ÖVRE HALVAN
Efter att ha redogjort för funderingar avseende undre halvan följer rätt självklart vilka åtta lag som jag gissar på för de sju övre platserna. Men rätt svårt att redan nu gissa vilka av de åtta lagen som kommer att gå starkt eller svagt under de inledande 20.

Så när man nu gissar placering efter 20 omgångar blir det nog hyggligt bra ungefär var i tabellen de kan återfinnas men vad det gäller exakt placering mycket osäkert. Men OK, skjuter från höften och gissar lite blint:

Warulfven
Luleå
Läjkers
HK Arslet
Röglet
Öret
------------------
Malmoe
Apan
Trottoarkantens IF
Pölsan
-----------------
Pungen
DIF
Oskars
Timrå
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Svanru: de där är nog ingen dålig gissning, vi ska nog ner ett par snäpp men de får gärna bli som du skriver! 👍
Kommentera