Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2232278

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Heisenberg: Tack för tyck och för beröm. Vi brukar kunna vara sura på zebror och sådant när vi torskar men när det som idag var helt rättvis vinst för Timrå är det bara att buga och ta av sig hatten. Dessutom kan man känna att det är fint när ett lag som kämpar lyckas vända 1-3 till 5-3 och när det är ett riktigt Norrlandslag än bättre. Hoppas ni fortsätter ha detta Go! och plockar många lag i sydbotten. Serien ÄR lång och det blir nästan alltid svårt för uppflyttade lag att hålla sig kvar men det finns många som gott kan få kvalplatserna i stället för Timrå. Och Luleå.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Robin Alvarez har icke oväntat blivit anmäld till DIFiplinnämnden. Trots att Sanny tydligen blivit härsken och i SeMer hävdat att det borde han inte bli, samtidigt som SeMer om jag uppfattade saken rätt menade att Engsund minsann skulle straffas.

Jag kan inte bortse från att SeMers självutnämnda experter bedömer saker efter vilken klubb spelarna det handlar om tillhör.

Nu fick Robin tre matcher som Engsund, rätt väntat kanske, även om jag personligen kan tycka att dels var ingen av spelarna primärt ute efter att köra axelkåpan i huvudet på motståndare utan för att så bra som möjligt hantera en kollision, men dels tycker jag nog att Robin hade lite större anledning att hinna inse att det skulle bli resultatet.

Men visst kan jag vara subjektivt färgad.

I vilket fall är jag FÖR att händelser i hockeyn som innebär risk för hjärnskada på motståndare ska motarbetas totalt. Och accepterar att den tröskeln sätts så att även spelare som INTE menat att skada motståndare döms, när man kan tycka att de borde ha insett att det kan bli så beroende av hur motståndaren agerar.

Att Sanny med flera inte vill se sådan förändring tycker jag är skit.

Och skulle det inte fungera tycker jag gott att man kan införa damhockeyregler i herrhockey. För det kan inte accepteras att våra spelare ska hjärnskadas, punkt slut. För några få år sedan fick 1-2 Luleåspelare hjärnskakningar i matcher mot HK Arslet under en säsong medan SeMer/Lärling körde "de menade det nog inte" samt "de borde ha skyddat sig bättre".

Nej. Inte acceptabelt. Plocka bort galningar som swikegård och sanny från media eftersom de fortsätter sprida sin skit. Medan spelare efter spelare får lägga ned karriären.

Nu ska sägas att det HAR blivit bättre, det är lite färre hjärnskakningar senaste tid.

Men varför inte plocka bort de stenhårda axelkåperna och ersätta dem med bolstringar i stället? De som inte bryr sig om motståndares hälsa skulle kanske vara försiktigare så att de inte skador sin egen axel...
Kommentera