115858 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2236259

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Växjö var väldigt sura efter matchen, det syntes hela vägen upp till läktaren. Tror även Hallam var sur. Var nog det dom avspeglades på pk.

Lika underbart som det är att göra segermålet med 28 sekunder kvar... lika surt är det när man drabbas. Jag förstår att Växjö är sura, men det kan dom gott vara!

Perro: Ja, man förstår att det var tungt för Hallam när de gått från 2-0 till 2-2 och var nära att få in 2-3, att Luleå sedan exploderar och kör in 3-2 med en halv minut kvar.

Men att därefter komma med att "det var domarnas fel" var tunt.

Han "motiverade" det med att Läjkers hade haft initiativ i vår zon rätt mycket i tredje perioden och "då borde de fått utvisningar och PP med sig" - utan att kunna ange situationer där Luleåspelare felat. De fick ändå ett PP, efter puckut och gjorde mål på det.

Det jämförde han med att Luleå "fick PP" efter att ha varit 20 sekunder i Läjkers zon. Den utvisningen avsåg en Länk som länge från båda sidor försökte hålla fast en Lulkeåspelare. Jag var överraskad att det blev utvisning iofs eftersom läjkrarna spelat ett sådant "försvarsspel" hela matchen.

Överlag är det inget tvivel om att Luleå var det bättre laget under den här matchen. Hur snöpligt det än kan vara att torska med en halv minut kvar. Men när det är presskonferens borde besvikelsen ha runnit av Hallam.

Nej, det var inte så imponerande av Hallam. Tvärtom. Kul att de fick torsk och 0 poäng.