Luleå HF

115479 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2243715

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Luleå lyckats komma lite mer ur greppet senaste minuterna genom att vara rörligare, ta bättre beslut och passa mer perfekt.

Det som var jobbigt under lång tid denna period var att våra backar var så livrädda att göra misstag, att göra bort sig, nervösa att bli högt attackerade och pressade i egen zon när vi fått puck, att de ganska blint - innan de är tvungna och några meter innan de blir attackerade - försöker slänga sarg-ut innan de vet hur det ser ut. Varpå Röglets tar åter puck - ofta redan i vår zon och sköljer över oss igen.

Luleås backar vet att de inte är sådana stora och duktiga och för säkerhets skull blir de då med rygg ut mot is, och får spela mer blint. Vore de säkrare och bättre skulle de oftare ha ryggen bak och då ha full koll för pass till backkollegor eller pass framåt till forwards med fart uppåt. I stället blir det en ond cirkel...

Ajajaj, PP för Röglet nu med fyra minuter kvar av perioden. Moget för 2-0 nu?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
1-0 efter två perioder. Röglet starka i PP med snabbt passningsspel och plockade fram flera lägen på halvdistans ofta efter cross med där var Walle stark.

Mot senare delen av perioden kom Luleå allt bättre och spelade sig fram till några halvchanser. Röglet hakar lite väl mycket i sådana situationer utan att domarna reagerar tycker Luleå.

I vilket fall. Röglet leder rättvist och vi får vara nöjda med bara 1-0 och fortsatt möjlighet när vi ska spela tredje.
Kommentera