Luleå HF

115829 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2255397

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Håller helt med. Tycker att Covid pass är bästa lösningen. Det blir bäst för alla ur smittosynpunkt. Sedan även psykologisk synpunkt då folk som besöker hallarna känner sig relativt säkra. Fick Pfizer och enda biverkning var ont i armen. Förväntar mig inte mer biverkningar av tredje dosen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Luleås lag har presenterats.

Walle tar spaden och vi kommer med hela fyra backpar där alla är med utom Styrman som synes långtidsborta för hjärnskakningsproblematik efter det ruggigt fula överfallet och misshandeln av den galne gårdaren Holland. Var god notera att lika galen zebra Mikael Nord visade ut även Styrman . han fick två minuter för att ha stått och tagit emot en sådan misshandel att hans karriär är i fara...

Som gissat går Connolly in i en tredjelina mellan Brännis och Andreasson samt att Limpans förstalina fortsätter som tidigare.

Men både Tyrre och Rask vilar vilket innebär att andra- och fjärdelinorna får lite "för dagen"-utseende.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Charliejfz: Klokt tänkt. Mycket låg frekvens biverkningar efter första Pfizer, lite mer efter andra antydande inslag av immunsvar och man kunde tänka att ännu mer efter tredje. Men nu gick ju Israel redan i augusti in med massiv tredje dos-insats och därifrån har inte rapporterats speciellt ökat så det känns bra.

Även om ingen - som vissa antivaxxare fastnat på kan säga något om biverkningar som uppträder först åratal efter vaccinationer med messenger-RNA-vaccin som Pfizers Comirnaty eller Modernas Spikevax (som innehåller ungefär detsamma som Pfizer men tidigare i tre ggr så hög dos) bör risken för sådana uppfattas som negligerbara med kunskap om vad vaccinen innehåller och mekanismen. Men det kan nog betraktas som enda anledningen, plus avvaktan långtidseffekt, till att dessa nya vaccinprinciper inte belönades med nobelpris redan i år. Jag tycker iofs att man inte behövt vänta, men räkna med belöning 2022 i stället.

I detta sammanhang kan det vara anledning att påminna om att det som betraktas som mänsklighetens viktigaste upptäckt kom till stånd som en konsekvens av intresset att titta på vackra flickor.

Det började med att den engelske kirurgen Edward Jenner på slutet av 1700-talet fick lunginflammation. På den tiden en allvarlig sjukdom för alla, eftersom det inte fanns antibiotika att behandla patienterna med. Jenner klarade sig emellertid, men konvalescensen blev lång innan man hämtade sig från en sådan svår sjukdom. Och då var det vanligt att man fick åka ut på landet och ta det lugnt till man fått tillbaka krafterna.

Jenner fick då tillbringa dagarna sittande i en vilstol med en filt över sig utomhus för frisk luft och titta på naturen. Det var förstås lite långtråkigt men ett välkommet avbrott var när mjölkflickorna passerade på väg till och från korna och Jenner spanade in dem. Till sin förvåning fann han att
Dessa mjölkflickor var mycket vackrare än de han var van vid från staden, där de ofta hade ärriga ansikten efter att ha överlevt smittkoppor. Han nämnde denna observation för de som bodde på landet och de kunde berätta att de märkt att de flickor som smittats med kokoppor därefter inte insjuknade i smittkoppor.

Aha, tänkte Jenner, och den 14 maj 1796 sprutade han in lite kokoppor på den 8-årige James Phipps. Pojken insjuknade med kokoppor och tillfrisknade. Sex veckor senare sprutade han in lite smittkoppor på pojken, och inget hände.

Smittkoppor gick ju kontinuerligt världen över, med hög dödlighet, men efter Jenners experiment gick det snabbt att etablera insprutning av kons koppor på människor – vilket efter det latinska namnet på ko – Vaca – döptes till vaccination världen över.

Smittkoppor är ju strikt humanmedicinskt vilket innebär att när man kan utrota smittkoppor hos människa försvinner sjukdomen. 180 år efter Jenner första insprutning lyckade man med detta och därefter har smittkoppor eliminerats för mänskligheten.

Där ser man hur viktigt det är att titta på vackra flickor.

Nästa infektion som är nära att elimineras är polio. Och därefter är det dags för mässling

Om nu inte så kallade antivaxxare kan hindra det.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
När det gäller Luleå Hockey hälsar vi kväll Jack Connolly tillbaka på isen för resten av säsongen. Hoppas han skött träningen bra borta i Nordamerika.

Nu blir det intressant att se vilka vingar Bulan planerar för Connolly. Här har vi våra linor i senaste matchen. krossen av gårdarna:

• 24. Shinnimin, Brendan - 71. Fröberg, Linus - 67. Omark, Linus
• 88. Rask, Joonas - 21. Tyrväinen, Juhani - 19. Komarek, Konstantin
• 10. Emanuelsson, Einar - 96. Andreasson, Pontus - 17. Brännström, Isac
• 23. Nikupeteri, Olli - 14. Berglund, Jonas - 26. Muzik, Radek

En tanke hade ju inför säsong kunnat vara att sätta Jack med firma Limpan-Shinnimin, men jag tror att första två linorna visat såpass att Bulan vill fortsätta låta dem spela ihop sig under säsong. Och därmed sikta på ytterligare en vass lina som tredje.

Tydligen har man på träning under veckan testat Connolly mellan Brännis och Andreasson och så blir det antagligen.

Med följd att vi nu har ganska många unga och hungriga spelare för en giftig fjärdelina också: Berglund, Einar Wolf, Musik och Nikupeteri.

Känns trevligt!
Kommentera