Luleå HF

115802 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2324751

Sv: Luleå Hockey 2021-2022: Vägen mot SM-GLUDet!
Saik-Småland:

Inte alla som har Stuart från Big bang theory som tränare...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2021-2022: Vägen mot SM-GLUDet!
Vombat: Aha, det är Big Bang-hockey;-)

Mot slutet av matchen blev det våldsam apkalabalik då då skulle söka nå ikapp Warulfven. Nedan en situation där Apan fått iväg ett skott mot Ulvens mål och alla närvarande apor kastar sig fram för att åstadkomma ett så kallat fulmål, där tanken är att någon kropp eller klubba ska kunna resultera i puck över mållinje. Det som precis händer på bilden är att Melkman Karlsson kastat sig a la Fläskberget in i högen men med ena benet vevande högt upp i luften och han har just sparkat en warulfv i ansiktet och skurit upp kinden. Hade skridskon varit en decimeter lägre skulle han ha skurit upp halspulsådern förstås.

Visst är det oavsiktligt. Men den här typen av fulmålsökande "hockey" där alla kastar sig fram är inte bara ful utan också farlig. Den här gången gick det väl bra men nästa gång kan det bli värre konsekvenser.

Jag vet inte var i hockeyns regelverk det står att det är tillåtet eller otillåtet att när pucken är framför motståndarnas mål ska man kastas sig in och bulta och slå på allt och alla? Eller att det ens handlar om hockey?

Min gissning är den att orsaken till att detta apbeteende inte tydligt är förbjudet är eftersom ingen någonsin skulle komma på tanken att uppföra sig så där på en hockeyrink. I analogi med att det inte heller i regelboken finns reglerat att "Det är inte tillåtet att ta med sig en laddad pistol under tröjan när man går ut på isen för att skjuta ihjäl motståndare."
Kommentera