Luleå HF

115802 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2342587

Sv: Luleå Hockey 2021-2022: Vägen mot SM-GLUDet!
Var tog glädjen vägen?

Luleå spelar SM-final. Leder med 2-1 i matcher. Borde vara en tid då man är riktigt glad.

Men just nu känns det inte så.

Det borde vara en högtidsstund att följa matcher samt förspelet, paussnacket och efterspelet i TV men där har vi de självutnämnda experterna Skrikegård, Sanny, petterrönnqvist och staffankronwall – väsentligen med djurgårds- och/eller stockholmsbakgrund. Och tycks vara rörande överens om att det ska vara tillåtet att spela hur fult och brutalt som helst mot Luleå Hockeys spelare.

Som alla vet, och vi tidigare förklarat hur, har denna kommersiella kvartett skaffat sig ett kraftigt inflytande på situationsrummet och där ansvarige Christer Lärling.

Speciellt mot Fiskrenset men nu fortsatt mot Warulfven har Luleås spelare fått motta tacklingar i ansiktet, slewfoots, crosschecking mot struphuvud, brutala crosscheckings i rygg på avstånd mot sarg med risk för brott på halskotpelare – överfall som självklart ska leda till avstängning i många matcher nonchalerats.

DIFiplinnämnden har inte ens fått bedöma situationerna. Eftersom Lärling vägrat anmäla dem till nämnden.

Eftersom han redan fått ”facit” av de kommersiella experterna: max 2 minuter för det där; det där träffade nog i axelområdet (varje gång en Luleåspelares ansikte slagits i blod; ”det var inte tillräckligt utsträckta armar” (om fullt utsträckta armar); det var hans eget fel som inte skyddade sig; och liknande gallimattias.

Det här startade 2011 när ApHardy gav Djurgårdare order om att dela ut hjärnskakningar efter hjärnskakningar på Luleåspelare utan åtgärd som följd av samtidig kampanj i SeMer och annan Stockholmsbaserad media om Luleå som filmare och därefter har det skett gång på gång mot Fiskrenset och nu ska det sabotera vårt slutspel.

Det tycks ha blivit en underförstådd rutin att först om någon slår ihjäl en Luleåspelare kan den riskera avstängning.

Lyssnade på en aftontrasans podd där deras journalister diskuterade ”Filmar Luleå?” med anledning av MittGnälls uttalande – som en av de inblandade journalisterna publicerat! – och de var alla överens: Shinnimin kan förstärka, men för övrigt är inte Luleås spelare annorlunda än andra klubbars; det ligger ingen sanning alls i detta snack. Var ju trevligt att de talade sanning för en gångs skull.

Jag tycker riktigt synd om Shinnimin för övrigt. Han är en liten spelare men enormt modig där han tar på sig en svår uppgift framför motståndarnas mål och jag undrar om man sett någon ta emot så mycket stryk som han gjort utan att zebrorna reagerat. Inte förvånande att han ibland förstärker för att tydliggöra för zebrorna den skit han får ta emot, men sådana gånger har han inte sällan åkt själv för ”diving”.

Och lika för Limpan som är otroligt duktig på att skydda puck och hitta passningar även när han har en eller två eller tre spelare på sig. Men nu är han utsatt hela matcher av spelare, som utnyttjar att domarna inte dömer utvisningar, och därför bara brutalt slår på honom med nävar och klubbor. Tror faktiskt inte att detta kunnat tillåtas på annan plats än i SHL. Skulle ulven dölarås kört så här i KHL eller i Schweiz mot Limpan hade han snabbt åkt på kanonstryk från någon av de största beskyddarna i Limpans lag. Men här får det hålla på, ackompanjerat av Råttmins ylanden om att Limpan är "vek". Fy fan!

Och nu har vi Warulfven som hänger på. Med kunskap om Luleås utmärkta stats från special teams i serien och slutspelet, samt Ulfvens betydligt sämre sådana resultat, körde MittGnäll redan innan finalen började, fram påståenden om att större delen av Luleås forwards är filmare. Och därefter har han upprepat det gång på gång. Och under matcherna brölar, gnäller, klagar och ylar Råttmin, hans jävla sopa till arseltränare, fram samma budskap.

Nere i Warulfvslyan inleder 8 250 åskådare deras första finalmatch med att välkomna Luleå Hockey när de för första gången åker in på isen med ett extremt BUUUUUUUUU! för att visa sitt förakt för dessa ”filmare”. När Shinnimin åker på en tackling mot huvudet från blindside och blir liggande på isen skanderar dessa 8 250 åskådare FILMARE, FILMARE, FILMARE och så håller de på hela matchen, ledda av Råttmin i warulfvsbåset.

Det här är inte roligt.

Det här är inte hockey.

Om sex timmar är det nedsläpp i Warulfvslyan för match fyra och det borde vara den bästa tiden på året. Men det känns inte kul alls, det känns inte sportsligt överhuvudtaget och det känns inte välkommet för spelare, tränare och supportrar. Man känner bara att…

Vi lägger ned skiten.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2021-2022: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Jag reagerade också på hur publiken buade sist det var match i Karlstad. Kom på mig själv med att sitta och sträcka ut ett långfinger när jag hörde det. Stämning enligt Karlstadsborna liknar mest lynchstämning. Fy fasen. Hoppas vi lyckas täppa till truten på dem ikväll. Har alltid tyckt att det varit kunnig och schysst publik där men självklart lika enögda som alla vi andra. Men mina intryck har ändrats.
Det som jag annars har reagerat på är att i denna finalserie så har det varit omvända världen. Vårt bp har varit långt från klockrent och för att inte prata om vårt pp. Det känns som att fjärtestad klått oss på bägge dera. Hoppas att det lossnar och att det gör det snart för annars är det försent...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2021-2022: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja Sven måste skriva Lite! Du skriver att all är emot Luleå så är det ju inte förstår hur du känner Luleå är Luleå för dej helt rätt det här med domarna är ett stort problem att hålla nivån.NHL domare till nästa år så är problemet ur världen eller? (spelar FBK fulare än Skellefteå ?) Sommar i KALMAR idag 20 gr
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2021-2022: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Om sex timmar är det nedsläpp i Warulfvslyan för match fyra och det borde vara den bästa tiden på året. Men det känns inte kul alls, det känns inte sportsligt överhuvudtaget och det känns inte välkommet för spelare, tränare och supportrar. Man känner bara att?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nää, nog känner man att i o m att Nord och Öhlund har dömt färdigt, att risken för att favoriserandet av Färjestad kan anta oanade proportioner med start ikväll, dessvärre är överhängande. Låt oss vid gudarna hoppas att det INTE blir så.
Kommentera