Luleå HF

115681 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2343451

Sv: Luleå Hockey 2021-2022: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå i SM-final i hockey. 2-2 i matcher, 2 eller 3 matcher återstår.

Det här är ju något man drömt om och hoppats på. Det borde vara en fantastisk upplevelse, matcher man ser fram emot och räknar minuterna till nedsläpp.

Men det har utvecklats till något annat. Tyvärr.

Att MittGnäll ljuger i media om att Luleå filmar och han med Råttmin ylar och gnäller under match är ju irriterande, men inte så oväntat med tanke på lagens stats för special teams innan final. Stör mig inte så mycket på det, även om man käftar tillbaka mot sådant skitsnack förstås.

Jag stör mig inte så mycket på Warulfvens spelare heller. Det har ju varit tydligt från kvarten och semin att deras chans mot Luleå har bestått i att spela fysiskt och tacklas och de har gjort vad de kunnat. Dock har de förstått att zebrorna inte blåser för mycket och dessutom att risken för avstängningar satts ut spel. Och därmed tagit chansen att spela fulare än de annars gjort och en del påhopp har varit riktigt brutala och utan hänsyn till motståndarnas hälsa och det blir man förbannad på förstås.

Väsentligen kan jag acceptera domarnas insatser också, förutom då i senaste matchen då Nord-Öhlund föll igenom med dunder och brak och gjorde en riktigt dålig insats och helt missade ett flertal påhopp på Luleåspelare.

Jag kan inte heller säga något om DIFiplinnämnden; de har inte fått chans att besluta om eventuella avstängningar eftersom inga spelare anmälts dit, förutom Andreasson sean han nuddat visiret på L-ÄSCH.

Det som fått en att rejält ledsna på den här finalen är att situationsrummets ansvar för spelarnas säkerhet satts helt ur spel, eftersom den person som har ansvaret för att initiera anmälningar till DIFiplinnämnden inte anmäler något alls. Och det har inte gynnat Luleå, som inte fulspelat på den nivån. Men under de senaste nio matcherna – 5 mot Fiskrenset och 4 mot Warulfven – har det varit minst en situation i varenda j-a match där motståndare till Luleå skulle ha anmälts och med stor sannolikhet avstängts av DIFiplinnämnden.

Och det har ballat ur allt mer – i senaste matchen var det närmare en handfull anmälningar med följande avstängningar på warulfvar som…inte blev anmälda.

SeMers så kallade experter har ju haft stor makt över enslingen-lärlingen i situationsrummet men nu har också de börjat ifrågasätta varför inga Ulfvar anmäls. T.o.m. lokalbladet wermlömsktidningen som (förstås) bortförklarar det mesta erkänner att i senaste matchen skulle/kunde nog Lettström knäattack på Shinnimin respektive De la Roses axeltackling i huvudet på Engsund ha anmälts och lett till avstängningar.

Men ”The Fool on the Hill”, lärlingen i situationsrummet som har ligans oerhört viktiga uppdrag att ansvara för spelarnas säkerhet är försvunnen. Man undrar om han finns längre? Är han galen, är han köpt, är han överhuvudtaget?

Det här slutspelet har utvecklats till att det för oss känns som vore vi en fru och mor vars fyllo till make misshandlar barn och fru som till sluts slås ihjäl. Det är inte trevligt att vara del i en sådan tragisk historia. Det känns otroligt trist.

Och så har den här finalen utvecklats – i stort sett till den grad att man undrar om man ska se fler matcher.

Det här var ju något man drömt om och hoppats på. Det borde varit en fantastisk upplevelse, matcher man ser fram emot och räknar minuterna till nedsläpp.

Men det har utvecklats till något annat. Tyvärr.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2021-2022: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Nej Difiplinnämnden och allt däromkring har chekat ut för säsongen.
Som bevis av mitt påstående är det bara att gå in på SHLs hemsida betr difiplinärenden där det gamla ärendet Lundh ligger kvar.
Kommentera