Luleå HF

115820 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2344575

Sv: Luleå Hockey 2021-2022: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jag tycker det är väl magstarkt att du argumemterar för att man ska vaccinera sig för att skydda andra. Även om det varit mantrat från media senaste åren, så är det nu helt uppenbart att detta är hittepå.

Det FHM har misslyckats totalt med är kampanjer för att stärka folkhälsan. Som tur är har vi i Luleå uppfunnit ett eget motmedel, att hela sittplats i Delfinen nu står upp större delen av matchen. Detta är inte bara av godo för moralen hos Luleå Hockey när FBK ska bekämpas, utan även för stora delar av Norrbottens befolkning. Jag hoppas att även de som dom sitter hemma reser sig upp från den bekväma postionen i soffan nu på torsdag!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2021-2022: Vägen mot SM-GLUDet!
Bachada14: "Jag tycker det är väl magstarkt att du argumemterar för att man ska vaccinera sig för att skydda andra. Även om det varit mantrat från media senaste åren, så är det nu helt uppenbart att detta är hittepå."

"...man ska vaccinera sig för att skydda andra..."

Nej, läs på igen. Jag säger kan, inte ska.

MEN. Den som är en risk för andra har ingen rätt att kräva att få göra som den vill även om det kan leda till andras död. Så har det varit sedan medeltiden även om det dröjde till slutet av 1800-talet då bakterier påvisades och runt femtio senare när virus följde som man förstod varför det fungerade att undvika kontakt och införa skydd mot åtgärder som innebar risk för överförd infektion/sjukdom. Och användningen av karantänflagga på fartyg och att isolera den som varit smittsam med ebola, pest och så vidare har etablerats. När det gäller en pandemi är det inte möjligt att agera bara mot de utan visad smittsamhet utan är tvungen att räkna med alla kan bli smittsamma förr eller senare.

Och att då välja att i stället för att ha stängda hockeyarenor i stället tillåta åskådare som bevisligen ska uppfattas mindre smittsamma än andra - genom covidpass - är en naturlig åtgärd. Den som inte vaccinerar sig väljer också att avstå från att vara åskådare.

I vilket fall var det en mycket kortvarig åtgärd i Sverige. Personligen tycker jag att man skulle ha infört det långt tidigare och i större omfattning. T ex som man gjorde i Frankrike. Det hade inneburit att betydligt fler vaccinerade sig - när det krävdes för att ta en öl på stan - och det hade definitivt räddat många liv. Och de som inte ville vaccinera sig slapp förstås. Men då avstod de dessutom från den ölen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2021-2022: Vägen mot SM-GLUDet!
Bachada14: Ett tips snacka annat än antivaxxare eller vaxad liksom har inget med finalen att göra....
Kommentera