Luleå HF

115459 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2345347

Sv: Luleå Hockey 2021-2022: Vägen mot SM-GLUDet!
Lite tid har fått passera. Och dags att gratulera Warulfven till SM-gludet.

Redan när säsongen inleddes var det ju många som trodde på laget, men det knackade ganska länge. Under året skaffade de in kompletterande ersättare - viktigast av dessa målvakten Furch. De gjorde tidigare ofta många mål men läckte gärna fler bakåt. Så de knöt nävarna, gick ihop och satte ett hyggligt försvarsspel.

Därefter började det ordna sig. Och så bör de ut sportchefen och sedan Pennan. Kunde det lyckas ändå? Svårt att veta utifrån. Men laget klättrade under seriespelet.

Väl i slutspel blev det helt andra bullar och Warulfven växte sig gigantisk. Mot Apan och Röglet var receptet att överraska med tung fysik och stjäla första bortamatchen samt ta sina hemma och det räckte för att slå ut SHL-ettan och trean.

Mot Luleå räckte det inte men då lyckades man helt oväntat dessutom fixa det sista de behövde - ett bra boxplay och ett bra powerplay. Och besegrade Luleå - som dessförinnan varit bäst i landet i special teams - klart i dessa båda spelformer.

Ändå var det kniven på strupen finalmatch efter finalmatch och även under game seven och väldigt svårt att gissa vilket lag som till slut skulle stå som segrare. När det är så jämnt blir det ofta tillfälligheter och när vi satte puckar i stolpe och ribba satte Warulfven i stället puck via motståndarben in i mål.

Förstå mig rätt. Jag vill inte ha det till att Warulfven turvann. Det var en jämn finalserie i sju matcher och svårt att för båda lagen att få in några mål överhuvudtaget mot starka försvar men i game seven lyckades Warulfven med detta medan vi misslyckades.

Då är man värdiga mästare och så kommer det att skrivas in i historieböckerna. Grattis!

Och än en gång har vi lärt oss att...

Warulfven är Warulfven
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2021-2022: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Tjena mina svenska vänner. Och även dessa i Luleå. Hälsningar från andra sidan viken. För det första ska jag säga, att jag kan förstå att er längtan efter guld är större än någonsin. Jag, tillsammans med vänner, väntade på guld för min favoritklubb från -98 till 2011 och nu har vi igen väntat sedan dess. Så 26 år är en lång tid.

Sedan till tankar om gårdagens match. Jag måste börja med att kommentera domarna, för det var något alldeles förskräckligt att se. Jag vet inte om domarna hade tappat visselpipan eller hade dom diarré i byxorna? Cirka 3-5 ggr borde det ha varit en solklar utvisning till FBK, då deras spelare bokstavligen hängde i Luleås spelare. Två gånger av dessa, som ledde till att FBK fick pucken, ledde till de två avgörande målen för FBK max en minut senare. Tyvärr använde sig Luleå inte heller av domarlinjen och hängde inte i FBK:s spelare. Och då Shinnimin hade en hög klubba, följt av otrolig teaterkonst av FBK:s spelare, så blåstes det av direkt. Gällande domarlinjen måste jag säga i linje med den finske tränaren Juhani Tamminen: ”mä häpeän”, jag skäms för domarnas del.

Sedan till själva ishockeyn. Det verkade som att båda lagen var rädda? Mycket försiktig ishockey, och inte alls så laddat i luften som man skulle ha kunnat tänka sig i en Game 7? Vet faktiskt inte om jag sett en så ”väntande” avgörande match förut, där man, istället för att se på en ishockeymatch, kunde tro att spelarna väntade på julgubben. Varför använde sig LHF inte av hemmapublikens stöd? Varför vågade ingen spela?

Till slut någon tanke om att vinna vänsterskap. Jag tycker jag tycker det behövs vissa ”clutch”-typer för att vinna ett mästerskap. Sådana som ”har mod att avgöra i viktiga matcher”. Vem var dessa i FBK, vem var dessa i Luleå?
Eller var det sen också bara storyn som vann i år? Ni vet..motgångar med sparkad tränare ledde till en story där laget övervann motgångarna och måste kämpa ända till slut för att vinna. Var allting litet för lätt för Luleå?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2021-2022: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Vackert berättat, orättvisan finns altlid där, men du gör en klockren analys, även om Ni borde vunnit såklart.. Är det något lag jag unnar ett guld snart, så är det Luleå eller MoDo
Kommentera