Luleå HF

105317 inlägg · 872 ämnen

Inlägg #2351812

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
BusarnasBuse: Bottarna i Röglet, Rogern och Burra i Fiskrenset, tidigare Bulan i Pölsan, Stefan m m i Apan, Glader i MooDoo och det är tydligt att Sverige förstått att hämta tränare och ledare som utbildats väl i Luleå. Liknar våra målvakter.

Och nu funderar Sharks på pojkarna Abbott.

Skulle de lyckas i så fall? Vet inte. Kanske. Men det är ett helt annat djur. Vore kul för twinsen att få en sådan chans.

Vad skulle det innebära för Röglet, som kommit så starkt senaste åren, vilket man starkt förknippat med brottarnas inflytande? Svårt att tro annat än att de skulle tempotappa, kanske bli ett mellanlag framöver. Synd i så fall. Det borde fått sitt SM-glud i fjol, men de fick ett CHL-glud. Inte illa alls.

TILLÄGG: Hmm. Ser nu att det är två journalister som spekulerat lite angående vilken ledning Sharks nu ska satsa på. En av dem nämner twinsen, den andre tror inte på det. Som vi sett i Röglet har en viktig del i brottarnas framgång för Röglet bestått i att Chris fick jobbet som GM och då tog in Can som huvudtränare, med följd att Röglet fick ordning och reda i ledningen genom de samverkande tvillingarna. När det gäller Sharks är det väl huvudtränaren sedan många år som ska ersättas. Är det troligt att det då några satsa på att ta in båda twinsen som GM/Huvudtränare, visserligen kanadensare, men som tillbringat senaste decenniet i Norge och Sverige? Tveksamt. Och kan en av dem t ex Cam lyckas utan stöd och tydligt samarbete med brorsan? Också tveksamt. Jag tror alltså allt mindre på det här ryktet.

TILLÄGG IGEN: Tydligen är det en ny GM som Sharks ska ha. Nu orerar en apskrivare på "Hockeysverige" och hänvisar till samma diskussion mellan de två journalisterna men lyfter bara att det gäller Garpenlöv, vilket jag tycker låter stolligt. Han har ju ingen som helst erfarenhet av att vara GM, förbundskapten är en helt annan sak. “Han har varit involverad i det svenska landslaget, både som team manager och som tränare, och vissa har sagt till mig att han är en internationell kandidat med Sharks-kopplingar. Vi får se. Det är ett namn som jag fått till mig”, säger Friedman i podcasten.

Fakta är att Sharks ska ta fram en ny GM efter 15 år och två journalister har suttit och spekulerat. De hade hört ett rykte om att en "internationell person" fanns bland kandidaterna. Då har de försökt gissa vem det kan vara. Den ene funderade på om Abbott kunde vara aktuell. Den andre föreslog en schweizare, eller Garpen. Och en massa andra namn figurerade dessutom.

Själv gissar jag på Fredrik Glader.

Snurrigt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Vad skulle det innebära för Röglet, som kommit så starkt senaste åren, vilket man starkt förknippat med brottarnas inflytande? Svårt att tro annat än att de skulle tempotappa, kanske bli ett mellanlag framöver.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jag kan garantera dig att om Abbottarna försvinner till NHL, kan du sluta vurma för Rögle, och varför skulle du då egentligen göra det, om Luleås s k 'koppling' till Rögle försvinner?...

Jag är tämligen övertygad om att Rögles nuvarande "storhetstid" som SHL-lag, då, och för evigt är tillända.

Då är Rögle ett Hockeyallsvenskt lag igen inom MAX 3-5 år.
Det är jag i det närmaste helt övertygad om.
+1
Kommentera