Luleå HF

105317 inlägg · 872 ämnen

Inlägg #2352018

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Pano : Ja jag hade ju inte heller rekryterat Garpen i Sharks skor men det går en del rykten om att han är aktuell. Jag tror faktiskt att nordamerikanerna i princip struntar i hans resultat som förbundskapten, namnet och historiken i klubben är desto viktigare för deras del.
+1
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Peja: När tabloiderna och Hockeysverige kommer ut med information som antyder att en NHL-klubb som Sharks funderar på att anställa Abbott eller Garpen som General Manager är det klart att man undrar om det kan stämma.

Har försökt kolla upp källorna lite och det kanske finns mer, men det jag funnit är två olika poddar där två hockeyjournalister frekvent diskuterar och spekulerar om allt möjligt. Lite som Sanny och Mädhöken. I detta fall är tyckarna Jeff Marek och Elliot Friedman. Jag har själv ingen aning om hur pålitliga dessa tyckare är eller hur mycket de faktiskt har på fötterna.

Har lyssnat av de två podierna och de enstaka minuter de tagit upp frågan på (länkar). Det som de tar upp är att Sharks arbetat ett tag med att ta fram och intervjua kandidater för det kommande uppdraget och under hand eliminerat vissa och gått vidare med andra. Får uppfattningen att de framför allt diskuterat namn från NHL, vanligen med dokumenterad erfarenhet som ledare där.

Dessutom nämner Friedman att han hört av någon som hört att bland de kandidater som fortfarande är aktuella ska finnas ett så kallat internationellt namn; dvs med deras definition någon som inte kommer från NHL. De ska då ha frågat folk med kunskap utanför NHL om de kan se några sådana namn, och därefter frågat vidare bland sådant folk om "vad tror du om denne person" etc. I en av poddarna lyfte Friedman fram en schweizare medan Marek lyfte Abbott. I nästa podd menade Froedman att han hört rykten om att denne "internationelle person" hade bakgrund som spelare i Sharks och lyfte då fram att det kanske kunde handla om Garpen.

Hur sannolikt är det att Abbott eller Garpen verkligen skulle vara aktuella för Sharks och vidare att någon av dem får uppdraget? Svårt att säga men visst finns det tidigare spelare som fått sådana roller i NHL med gott resultat.

Men gissningsvis skulle Garpen falla ifrån ganska snabbt om Sharks gick in för att fastställa hans erfarenhet och meriter. T ex känns det ju helt otänkbart att någon SHL-klubb skulle vara beredd att ge Garpen ett sådant uppdrag och nog borde ju en NHL-klubb bedöma saken på samma sätt. Chris Abbott då? Nja. Hans kompetens och meriter är ju alldeles utmärkta, rent av enastående. Men att göra det i SHL och med det perfekta stöd och upplägg han fick i Röglet inklusive med tvillingbrorsan Cam som huvudansvarig tränare är kanske alltför stor skillnad från Nordamerika där han inte funnits senaste femton säsongerna. Men kanske? Hans bedrift hos Röglet är ju enastående och med Sharksmuskler kanske han skulle slå NHL med häpnad.
+1
Kommentera