Luleå HF

115681 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2371307

CHL som Turnering Status et c
Det känns som att CHL i Hockey känns som Svenska mästerskapen i 'miniatyr', även fast det spelas åttondelsfinaler.

De 5 svenska lagen som ett kollektiv är ju helt överlägsna nästan alla utav de resterande 27!! lagen.
Och så är det ju i princip år efter år. Det är därför som jag faktiskt anser att turneringen har relativt LÅG status, sett ur ett "europeiskt" perspektiv.
Släpp in lag från KHL också, då kan vi börja snacka om FÖRHÖJD turneringsstatus!

Åttondels-, kvarts- och semifinalerna spelas över två matcher, där man räknar ihop resultat, och framförallt målskillnad, för att sen utse en vinnare. Ett otroligt larvigt upplägg enligt mitt förmenande.
En stor del av nerven, åtminstone i match 2, anser jag då går förlorad

Jag tycker att det är helt OK att EN seger under ordinarie tid i någon av matcherna, i kombination med ett oavgjort resultat i den andra matchen, som då INTE avgörs på sudden death, resulterar i en sammanlagd seger för det lag som då vunnit en av matcherna under ordinarie tid.

Men vinner lagen var sin match under Ordinarie tid, anser jag att det efter slutsignalen i match 2, efter en lämpligt lång paus, absolut borde avgöras på sudden death, säg i 10 min, alternativt i en hel period, för att sen följas av ett straffavgörande OM ingetdera lagen lyckats avgöra under den då spelade tiden.

Men att 1, 2 eller t o m fler mål ifrån det ena lagets vinstmatch jämfört med det andra lagets dito, ska avgöra "målskillnadsmatchen", och 'bestämma' vilket lag som går vidare sammanlagt, är ju så urbota löjligt så man knappt tror att det är sant. Så kan man ha i Fotboll, men INTE i Hockey! Då är varje match en NY match.

Sen känns det rumphugget med bara en Finalmatch.
ÄVEN om jag är av den uppfattningen att detta format gynnar "Vårat Gäng".
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: CHL som Turnering Status et c
Realisten: Faktum är att jag håller med dig om en hel del. Att CHL satsat på att ha med mästarlag också från en del mindre framträdande länder är viktigt på sikt - se bara på vilka lag som får ta del av sparbollens på lägre nivå. Och sparkbollen var länge blaha blaha men är nu en ekonomisk jätteaffär.

Lite av organisationen och regelverket för CHL är korkat men det ordnar sig nog med tiden.

Och när det gäller inklusive av KHL saknar du information. Sanningen är den att KHL satsade på ett paneuropeiskt KHL med lag också från Sverige, Finland utöver Jokeit, Tjeckien, Slovakien utöver Bratislava, Tyskland, Schweiz med mera. Som en rysk motsvarighet till NHL och därför ville oligargangsterna som ägde KHL INTE se ett CHL som fungerade och avstod från att delta inklusive åkte motarbeta CHL.

CHL har förstås hela tiden bjudit in KHL på lika villkor men de har vägrat. På senare tid har KHL erbjudit sig delta med fyra lag som går direkt till slutspel till skillnad från övriga länders lag - och fått nej av CHL.

Som läget just nu är kommer CHL inte att släppa in lag frän det land som överfallskrigar med Ukraina.

I ett senare läge kan de få komma in på våra och rättvisa villkor. Men KHL:s ägare - gansteroligarkerna - håller nu på att utrotas den ene efter den andre av Putin så det blir nog annat ljud i den skällan. Vi får se.

Internationella förbundet och KHL sökte etablera att "CHL" för drygt tio år sedan men det finansierades av gangsteroligarkerna och de drog sig ur när ett lag från Schweiz och inte från Ryssland vann.

Det nya CHL har etablerats sedan svenska klubbar visat vägen och sedan kontinentala hängt på och dessa europeiska framsynta klubbar satsade några miljoner var platt det skulle lyckas. Nu ar vi ett mästerskap som till 1/3 ägs av det internationella förbundet, 1/3 av de nationella förbunden och 1/3 av de 25 klubbarna som tillsammans utvecklade detta. Och som medlemmar i Luleå Hockey är vi alltså delägare av CHL och har all anledning att vara stolta för det. Luleå äger alltså 1/25 av 1/3 av CHL och som 1/4000 medlemmar i Luleå Hockey äger jag alltså en tredjedels miljondel av CHL. Om du inte är medlem av Luleå Hockey så häng på, så äger du lika mycket som jag. Aporna hade chansen men var för snåla för att sats några miljoner på framtiden och det är därför de snackar skit om turneringen.

CHL VILL ha med de ryska lagen och det kommer nog att lyckas. Då har vi nog ett väl stött Europamästerskap. Och den förste vinnaren heter...Luleå Hockey. :-)
Kommentera