Luleå HF

115801 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2372803

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage:
Kommer många konstiga saker ur munnen på den mannen. Man kan tro.att Pudas representerar både sin IQ och kroppsvikt i ett och samma tröjnummer. Och apropå tröjor.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Vombat: Underbart! Namnet, klubbmärket och klubbfärgerna - samtliga rakt av kopierade av A.I.K. när de bildade klubben. Då hade de köpt in stöd av nationella IFK-föreningen som utbildat de unga avseende på vad som gällde när man ville bilda en bandyförening. När de fått stödet, meddelade de att de INTE skulle bilda förening och därför INTE skulle betala räkningen.

I stället använde de kunskapen till att bilda - inte IFK Skellefteå - utan Skellefteå AIK. Anledningen var glasklar och det har de äldre som var med aldrig hymlat om. AIK var bäst och vackrast med snyggt namn, symbol, matchdräkt och så vidare. Bildar vi en AIK-föreningen så kanske lite av glansen faller på oss, tänkte man. Men blir inte riktiga AIK arga då? Nej, skrattade de flesta: det är naturligtvis helt otänkbart att våran lilla kvartersklubb kommer att möta riktiga AIK i match.

När det till slut hände i hockeyn, skrev man på skyltar och i arenan i schtan att det vankades match mellan AIK och Solna aik. Riktiga AIK blev rätteligen skitförbannade och hotade med domstol. Efter förhandlingar avtalade man skriftligt att Apan aldrig skulle kalla Riktiga AIK för Solna aik utanför AIK och själva använda det korrekta namnet Skellefteå AIK så missförstånd inte kunde uppstå.

Vilket de sket i. Liksom de sket i betala räkningen till IFK-föreningarna och så vidare; att inte betala räkningar tycks ligga i själen på sekten från blygden.

Men visst. De kopierade Gnaget rakt av.

Och nu gör de det igen. Körde 2 isf 3 ränder på några ställen, men för alla är det helt uppenbart vad de gjort och snyggt att du avslöjade dem, Vombat!

Helt meningslöst och omotiverat att hitta på att köra en hitte-på tröja för att "hylla" Fläskberget för övrigt. Och skulle de nödvändigtvis göra det, finns ju Skellefteåmannens mer passande matchdräkt.

Och nog vore det på sin plats att de änk-ligen upphör med sin namnstöld; dokumenterat påhittat just för att kopiera Riktiga AIK. Kopieklubben har ju för övrigt bytt namn lika ofta som supportrarna i blygden byter kalsonger och nu är det hög tid att de kommer i mål och väljer rätt Nam. Apan.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Ser att Wennerholm skriver i bladet att "Sorry, det är för mycket importer i SDHL" och "grundserien hade 120 åskådare per match trots att det är världens bästa damliga"

Ja du Wennerholm du kan ju läsa din egen text och fundera på dessa två frågor:
1. Hur många åskådare hade SDHL haft utan importer?
2. Har NHL enligt samma logik för många importer?

Jag tycker att det är ett lyft för alla hockeyspelare såväl manliga som kvinnliga, att spela mot så bra motstånd som möjligt. Det är utvecklande på så många olika sätt och på flera olika plan. Så less tjafset om "köpeklubbar och främlingslegioner" Alla klubbar värvar och alla vill ha så bra lag som möjligt. Basta.

Men självklart så måste det finnas en plats för våra egna svenska juniorer men där är Allsvenskan grymt viktig. Där skulle jag kunna tänka mig fler lag och där man har en norra och en södra serie. Där man möter alla lag en hemma och en borta men sedan så möts man inom sin serie ytterligare en hemma och borta. Sedan ett gemensamt slutspel uppåt men separata nedflyttningsmatcher. Allt för att få fler elitlag där vi kan ta hand om våra ungdomar som inte riktigt platsar i SHL.
Kommentera