Luleå HF

115805 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2374614

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Leo Lejonet Komarov.

Många som ser halvtomma glas var inte så övertygade när Luleå landade Komarov. För gammal, kan inte producera som Omark, och annat hördes i syfte att negga. Inte heller i media har man varit så imponerade av rekryteringen: för gammal, förstår han sig på Luleå Hockey, inte den poängspruta Luleå behöver och liknande - som vanligt uttalanden som inte säger något alls om den de uttalas om, men säger desto mer om hockeykompetensen, eller bristen på sådan, hos de självutnämnda så kallade "experter" som babblar ut den.

Och som vanligt är det Skuggan, Engman, Bulan och Stridh som vet vad de gör och högaktningsfullt kan skita i vad ovan nämnda "tyckare" tycker till med.

Född i Estland, rysk och finsk medborgare, talar perfekt svenska uppvuxen i svensktalande del av Finland, lirade med Linus Omark och Johan Harju när de tog första proffsåret i CSKA, en lång och framgångsrik karriär i NHL och sedan KHL; minst sagt omfattande blandad erfarenhet.

Komarov var General i Luleå igår. Tacklade sex gånger - näst mest i hela SHL premiäromgången, och fick betala med bara en (tveksam) nuvisning för holding, av zebror som var förberedda att ta ut honom hela tiden om de fick chansen.

Men det var bara en sak. Mycket mer imponerande var att se hur han fysiskt ägde sönder HV-spelare till höger och vänster. När han gled in i anfallszon, gick in i sargduell eller parkerade framför mål kunde de inte rubba honom och fick som regelö gå på med flera spelare för att försöka men han skakade enkelt av dem som vore de kycklingar. Mannen väger nästan hundra pannor och det handlar in om fettmängder utan stenhård granit. Lätt att förstå att med detta ägde han runt femhundra matcher i NHL och kommer att fortsätta så i SHL.

Vi vet hur mycket nytta Warulfven hade av sina stora och fysiskt starka spelare i slutspelet när de körde igång och plockade ned Apan, Röglet och till slut även Luleå med fysik hockey medan vi till slut bara hade Engsund som motvapen sedan Tyrre skadat axeln och inte längre kunde stå upp med sin vanliga kraft.

Nu har vi Komarov och gissa om han blir älskad av medspelare, tränare och Luleås supportrar! Tyrre är ju numera OK i axeln och att Bulan sätter Komarov och Tyrre i samma lina skrämmer skiten ur vilka motståndare som helst och med dessa två murbräckor släpper han in Einar Wolf med fart och målfarlighet och när anfallszonen blir mer fri för Einar ska de bli jäkligt kul att se vad han kan uträtta.

Återigen. Varmt välkommen till Luleå, Leo Komarov. I skrivande stund har jag svårt att se någon enda tillgänglig spetsforward som jag ser så perfekt och ljuvlig för Luleå Hockey.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Många som ser halvtomma glas var inte så övertygade när Luleå landade Komarov.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Min magkänsla efter gårdagens batalj säger mig att Komarov trots sina snart 36 år fyllda, ändock kommer att bli väldigt nyttig för Luleå.

Jag är ändå benägen att tro att vi kommer att få hyfsat svårt att ta oss vidare från en kvartsfinal, om INTE effektiviteten i avsluten Märkbart förbättras. Till ett finalspel tar vi oss INTE, om det sumpas så många klara målchanser som vi hade igår. MINST 5 mål ska enligt mig kunna åstadkommas på de 33 skott på mål som vi hade under gårdagen.

Vårat Gäng gör på det stora hela en bra hockeymatch tycker jag.
Men det går inte att sticka under stol med att vi i sanning mötte ett DÅLIGT hockeylag igår... Även om det var HV som vi mötte...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Fiskrensets kvittering till 1-1 mot Timret: HÖG KLUBBA?

Ja, det såg ju misstänkt ut men efter videogranskning förklarade Nord på isen och Lärling i situationsrummet att skottet gick rakt i mål och vidrörde ingen klubba. SKULLE pucken ha styrts in kunde man ju misstänka att fiskrensarens klubba var för hög eftersom den då skulle ha träffat pucken i axelhöjd på fiskrensaren.

Men Nord/Lärling var snabbt säkra: pucken går direkt i mål utan att vidröra klubba.

Stämde det?

NEJ!

Se bilderna nedan. Jag har detaljgranskat sekvensen och tagit fram fem bilder med exakt samma vinkel, fr.o.m. att Grönlunds klubba träffar puck för slagskott t.o.m. att den når nätet. Därefter har jag röd cirkelmarkerat puckens läge på varje bild samt slutligen ändrat ordningen på dessa bilder så att vi, på bilden där puckträff med klubblad skulle skett, lagt in de röda cirklarna på exakt rätt position och därefter med svarta punkterade linjer markerat puckens rörelse genom att förbinda punkterna 1-4 innan fiskrensarens klubbblad och därefter en andra linje från den positionen till positionen där pucken når nätet.

Man kan konstatera att i Scandal-i-Analium fortsätter zebrorna att gynna Fiskrenset på det mest vidriga sätt. Det här har pågått i alla år och det är en skam för svensk hockey.
Kommentera