Luleå HF

115825 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2376853

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Charliejfz: Jo, klokt tänkt. Ska bli intressant att se om vi är bättre förberedda nästa gång vi möts.

En orsak till allt detta är att under åren har av någon konstig anledning crosschecking - som är ett regelbrott - accepterats i allt större utsträckning, framför allt framför eget mål och än mer i slutspel då ta mig fan allt synes OK. Personligen tycker jag att man får bufflar och stångas med kroppen men att använda klubban borde man ge fan i. Men det är tyvärr så etablerat att det får man nog tyvärr leva med.

Värst var det att se Apans Fläskberg match efter match stå framför motståndarmålet och crosschecka/slasha motståndarbackar vanligen bakifrån och om de gav igen en enda gång så lät han benen försvinna och fick med sig en utvisning. Ett j-a fusk av en j-a fuskare och en skam för den klubb med påstådd värdegrund han var kapten för år efter år. Har inte mycket gemensamt med Fiskrensets fuljoel men när han förklarade att det räckte med att få syn på Fläskberget vid uppvärmingen för att bli förbannad, håller jag med honom helt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och idag åter dags för en nästan full omgång. Lite trist att Apan och Pungen körde en extra och nu att Trottoaren och HV vilar. Och sedan har vi tre matcher på tisdag innan full omgång på torsdag.

Man vill ju se en tabell där lagen spelat lika många matcher men under coronan fick man acceptera att det rumlade runt. Fast nu borde det bli ordning?! Kanske är det SeMer som kräver splittring för att kunna sända mer och har en miljard argument som Ligan köper.

Nåja. Idag har vi:

• Brynäs IF-Luleå HF
• Örebro HK-IK Oskarshamn
• Linköping HC-Färjestad BK
• IF Malmö Redhawks-Frölunda HC
• Skellefteå AIK-Rögle BK
• Växjö Lakers HC Timrå IK

Förutom vår egen match blir det ju spännande att fortsatt följa Timret jubeltåg och utöver det ska ju Apan och Röglet bli intressant: kan Apan stoppa det Röglet som spelade ut oss så pass?

För oss kändes det förstås väldigt tryggt sedan vi helt dominerat mot HV men huxflux funderar man sedan Röglet klätt av oss. Vi glömmer förstås inte hur det började senaste SHL-säsongen:
• Luleå-Pungen 5-2
• Fiskrenset-Luleå 2-1
• Luleå-Öret 0-2
• Timret-Öret 5-3
• Luleå-Oskars 2-4

Och Luleå Hockey på sista plats i SHL efter sex omgångar. Men då jobbade vi oss ikapp och förbi varje lag utom Röglet som tog förstaplatsen före oss genom att ta Timret borta med 0-1 (0-2 i tom kasse i under slutsekunder) och därmed den poäng de behövde.

Så. Jag tror inte det ska starta lika illa i år, men bäst att komma ihåg att det kan gå upp och det kan gå ned och sådan är hockey och ett slag vinner inte krigen; en match vinner inte serien. SHL ska vi få njuta hela 50 omgångar till. Bara att glädjas att det startat igen.
Kommentera