Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2379097

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Wilhelmsson: Allt detta blir ju värsta för Shinnimin själv. Han har en stämpel som fuskare och går den att tvätta bort? Det tror inte jag.

Det leder naturligtvis till tre saker. Han får inte med sig utvisningar som är tydliga regelbrott. Han kommer åka på divingutvisningar. Han kommer bli utbuad överallt utom i Luleå.

Hur det påverkar honom och er som lag har jag ingen aning om. Men det kan komma situationer i avgörande lägen i avgörande matcher där domarna dömer mot Shinnimin och ni torskar som följd av det.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Zappaholic: Tror du har rätt där. Det mediaeldade drevet mot Shinnimin eldades igång redan när Ligan/zebrorna förklarade att de skulle initiera en kamp mot filmningar - samtidigt som seriens störste fuskare och filmare avtackades i Apschtan.

Jag har modifierat min bedömning om Shinnimin sedan han spelade för Läjkers (konstig, vad?) och menar att han inte filmar men förstärker. Och visst har han ett mycket välförtjänt rykte om det.

Men förstärkningar är en svår och komplicerad företeelse att bedöma och jag är rädd att den viktiga diskussionen nu förenklas till att bli bara en häxjakt på Shinnimin.

Hela den här diskussion borde rätteligen ha förts under den tid som Fläskberget var aktiv. Under tidigare delen av sin karriär filmade han på riktigt som en sparbollare och det var tydligt fusk gång på gång. Senare utvecklades han och verkligen filmade men snyggare så att det inte under match kunde avslöjas. Men när man i efterhand kontrollerade situationer bild för bild kunde man tydligt se att han "ramlade" på ett sätt som inte kunde förklaras av annat än en medveten handling från fuskaren Fläskbergets sida.

Hur många gånger har man inte sett Fläskberget stå framför vårt mål bakom landslagsjanne och smasha Janne på benet 5-10 ggr i rad, stod och slog på honom hela tiden. Och när Janne slog tillbaka med ett enda ej kraftigt slag så stöp Fläskberget direkt i backen och fick med sig utvisning.

Den som lyft fram sådana situationer gång på gång och visat hur tydligt Fläskberget fuskar och verkligen filmar. Då borde denna diskussion ha förts. Men i SeMer satt skrikegård och Sanny och förklarade att Fläskberget visade smartness och var mycket viktig för Apan.
Kommentera