Luleå HF

115757 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2382875

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
En hängmatch I SHL idag: Malmoe mot Pölsan.

Malmö tippades ju av ganska många som ett bottenlag i år men har överraskat de flesta genom att komma med en solid och väl fungerande hockey även om de kanske inte har de bästa spelarna på alla positioner.

Pölsan däremot har inte lyckats med det som Malmoe fixar - att få laget att konsekvent agera rätt och på bästa sätt för laget. Som alla vet är Pölsan en klubb som knappast liknar någon annan eftersom klubben har en stor mängd supportrar med mycket starkt intresse och - som det verkar - inflytande på lag, tränare och ledare. Helt klart svårt för en klubb att agera optimalt när de har svårt att ta greppet totalt. Häromåret försökte man ju med att utse Peter Andersson till den totala akten och man ställde sig bakom honom, hur än supportrarna ville ändra på det ena och det andra.

Men Pölsan radade upp förluster medan Peter stod som en stenstod i båset och väntade och väntade och väntade.

Och till slut drabbades han inte oväntat av den pölserliga förbannelsen och skickades ut.

För närvarande vill man nog uppfatta att Pölsan har fortsatta problem. Manner - som är en mycket uppskattad och klok tränare - tar ett steg i taget. Men frågan är hur länge han kan vänta.

Nu har han tagit in duktige och etablerade Pölsan Johan Larsson som sedan förra matchen fått positionen att centra förstalinan precis som han ska.

Men samtidigt är han omgiven i linan av Scott och framför allt Rödin, som inte fungerar speciellt bra, i synnerhet om man ser till vad de båda lyckades med för några år sedan. Det är något som inte är OK där.

En akilleshäl - tippar man som utomstående - är förstås att Rödin sattes som kampen vid återkomsten och har fortfarande lagbindeln efter sex år. Under dessa sex år har han definitivt inte lyckats leda genom exempel, dvs genom att spela bra och producera för att andra ska lära sig och hänga på. Snarare har han så småningom mest märkts genom oönskade insatser som att tappa puck, ta utvisningar och visa dålig stil på isen, följt av att han i intervjuer inte alls ger ett kaptenintryck utan snarare bortskämd barnunge om man ska vara elak.

Fortsatt som utomstående ska ju Manner ge Johan Larsson uppdraget som kapten så snart som möjligt. Frågan är hur det påverkar det sociala spelet i Pölsan och hur Rödin tar det. Visst är Rödin stockholmare, men med så många år för Pölsan svårt att bara sparka honom.

Nå, vi får se. Kanske släpper det för Pölsans förstalina och de kan köra vidare som nu? Är nog nödvändigt för Rödins skull, och för att han ska undvika värre ingrepp, så han borde verkligen ta chansen och göra allt han kan för att skärpa sitt spel nu. Vi får se.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
1-0 för Malmoe i ett PP där Pölsans box är extremt kass och Malmoe får chans efter chans och efter en halv minut sprätter Carl Söderberg in 1-0 under ribban från 2 meters avstånd.

Det var Scott som genom en förbannat dum och meningslös hög klubba i anfallszon tog utvisningen. Knäckande för övriga pölsor.

Strax efteråt struntar domarna att ta en trippingutvisning på en pölsa som erövrat puck och bara sekunder efteråt har pölsans duktige tjeck Palsternacka eller vad han heter smällt in 1-1.

Men Malmoe får inom en minut två nakna närchanser och på den andra smäller Carl Söderberg in en retur till 2-1.

Tre snabba mål - det första efter dum utvisning av pölsan Scott, de två andra efter att pölsaförsvaret felbedömt situationer och trott de haft en kontroll de inte hade.

Tre aktioner, och vi har sett flera, som inte tyder på att Pölsan är stabil....
Kommentera