Luleå HF

115681 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2383486

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Pölsan är verkligen ett mysterium numera. Laget kom ihop övertygande under Bulan som verkligen passade som coach för laget och kämpade sig till en finalövertid i game seven mot HV. Den våren 2017 kommer jag ihåg att mänga pölsor krävde att Bulan skulle sparkas när man insåg att han skulle gå till Luleå nästa säsong, men han fick bli kvar, och det ledde till så nära glud som man kan komma.

Men därefter har det gått troll i laget

2017-18: 10
2018-19: 11
2019-20: 12
2020-21: 13
2021-22: 10
2022-23: 14, efter sex matcher.

År efter år har man i alla fall kunnat skärpa sig och hålla sig kvar i Elitserien SHL som man alltid tillhört.

Luleå hade ju en lång period på 2000-talet då man som regel hade problem nere bland och under strecken men även om man inte hade så starka spelare så var man ändå överens om hur man skulle spela och gav allt man kunde för laget före jaget. Och vanligen lyckades man t.o.m. ta sig till slutspel, även om det raskt blev sommarsemester efter att ha krossats i kvarten. Och man behövde aldrig kvala sig kvar, även om det var riktigt nära en gång, men även då räddades vi på målskillnad mot Morsan som föll ur och inte kommit tillbaka.

Pölsan HAR lyckats skärpa sig för att trots allt hålla sig kvar även om man tvingats kvala för det men hur länge kan detta pågå och lyckas? Värvningen av Johan Larsson verkade ju perfekt, kändes som detta silly season-kap #1. Men...nu är vi där igen? Nå, bara sex matcher spelade hittills och det är långt kvar. Men en bedrövlig inledning med bedrövliga resultat och - värst av allt - efter bedrövliga insatser.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och så funderar man över Luleå och hur vi ska kunna öka målskyttet för att bli vinnare igen. Nu ska vi ut på en roadtrip med följande matcher:

• tisdag Aalborg-Luleå CHL
• torsdag Malmoe-Luleå SHL
• lördag Fiskrenset-Luleå SHL

När det gäller CHL har vi redan vunnit gruppen trots att två matcher (mot danska Aalborg) återstår men visst borde det vara en match där vi kan tanka självförtroende vilket kommer att behövas när vi två dagar senare möter SHL:s just nu starkaste jag och två dagar senare ett fiskrens i Scandal-i-Analium.

Låt oss hoppas på en skärpning nu!
Kommentera