Luleå HF

115678 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2383476

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Peja: Nja. Styrman var tämligen oskyldig och hade bara mjukt crosscheckat DIF-galningen Holland när han blev överfallen, misshandlad och pensionerad från vidare karriär. Kvist var betydligt mer aggressiv och retade upp Lauridsen, som i efterhand nog räds avstängning, som du säger eftersom han påstår att handsken ramlade av och han hoppas Kvist mår bra.

Klokt inlägg av dig på er sida, förresten: "...inte vinner nåt på att folk sitter och drevar mot tränarna...senaste åren har Brynäs haft fler tränare än en vanlig Leksing äger kalsonger...man har provat på alla möjliga slags tränare...spelarna måste höja sig...Brynäs har värvat många spelare högt upp i lagets interna hierarki...problem med gruppdynamiken/rollfördelningen/hierarkin."

Frågan är hur komma åt detta? Erfarna spelar som inte begriper att de agerar på ett sätt som leder till att laget inte kan samsas för laghockeyn? Låter som att de behöver bänkas och eventuellt skeppas i värsta fall. Men tillhör de en större grupp med inflytande blir det svårt. Sportsligt ansvariga som satt ihop en grupp som de borde begripit inte skulle fungera?

"fler tränare än en vanlig Leksing äger kalsonger"! Mycket vackert språk! :-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Det är typiskt på något sätt att man alltid ska leta en syndabock. Givet att Manner är mer ansvarig över den kollektiva kollapsen än vad en enskild spelare är, men jag tror att Manner är en tillräckligt bra tränare för att kunna leda Brynäs ur krisen. I motsats till vad en del personer verkar tro står det ju inte massa fantastiska tränare i kö för att ta över Brynäs heller… man kan antagligen få 1-2 bra spelare till samma kostnad som att sparka tränarna och då väljer man ju nya spelare alla dagar i veckan. Brynäs har en hygglig trupp men saknar ödmjukhet och bredd, och kanske någon målskytt.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: "fler tränare än en vanlig Leksing äger kalsonger" ... hmmm?
Jag har fått lära mig att det korrekta ordstävet är "Brynäs byter fler tränare än en vanlig Leksing säljer gatstenar"
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Pölsan är verkligen ett mysterium numera. Laget kom ihop övertygande under Bulan som verkligen passade som coach för laget och kämpade sig till en finalövertid i game seven mot HV. Den våren 2017 kommer jag ihåg att mänga pölsor krävde att Bulan skulle sparkas när man insåg att han skulle gå till Luleå nästa säsong, men han fick bli kvar, och det ledde till så nära glud som man kan komma.

Men därefter har det gått troll i laget

2017-18: 10
2018-19: 11
2019-20: 12
2020-21: 13
2021-22: 10
2022-23: 14, efter sex matcher.

År efter år har man i alla fall kunnat skärpa sig och hålla sig kvar i Elitserien SHL som man alltid tillhört.

Luleå hade ju en lång period på 2000-talet då man som regel hade problem nere bland och under strecken men även om man inte hade så starka spelare så var man ändå överens om hur man skulle spela och gav allt man kunde för laget före jaget. Och vanligen lyckades man t.o.m. ta sig till slutspel, även om det raskt blev sommarsemester efter att ha krossats i kvarten. Och man behövde aldrig kvala sig kvar, även om det var riktigt nära en gång, men även då räddades vi på målskillnad mot Morsan som föll ur och inte kommit tillbaka.

Pölsan HAR lyckats skärpa sig för att trots allt hålla sig kvar även om man tvingats kvala för det men hur länge kan detta pågå och lyckas? Värvningen av Johan Larsson verkade ju perfekt, kändes som detta silly season-kap #1. Men...nu är vi där igen? Nå, bara sex matcher spelade hittills och det är långt kvar. Men en bedrövlig inledning med bedrövliga resultat och - värst av allt - efter bedrövliga insatser.
Kommentera