Luleå HF

115462 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2383895

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Det är typiskt på något sätt att man alltid ska leta en syndabock. Givet att Manner är mer ansvarig över den kollektiva kollapsen än vad en enskild spelare är, men jag tror att Manner är en tillräckligt bra tränare för att kunna leda Brynäs ur krisen. I motsats till vad en del personer verkar tro står det ju inte massa fantastiska tränare i kö för att ta över Brynäs heller… man kan antagligen få 1-2 bra spelare till samma kostnad som att sparka tränarna och då väljer man ju nya spelare alla dagar i veckan. Brynäs har en hygglig trupp men saknar ödmjukhet och bredd, och kanske någon målskytt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Peja: Som utomstående håller man med. Manner tycks ha många fina egenskaper och att sparka tränare känns inte som lösningen på problemen, även om det sedan länge varit något som ni försökt många gånger.

Tänker att Pölsan är en klubb som på många sätt är unik i hockey-Sverige med en historia, en betydelse för många engagerade i laget och en situation som inte liknar den som finns i andra klubbar.

Uppsidan är förstås pölsaandan som vi i Luleå fått smaka på många gånger när Pölsan visat att begreppet att gå in i kaklet och ge mer än 100% kan lyfta Pölsan högre än någon annan klubb kan lyfta. En otrolig vilja att vinna och kanske än mer att inte förlora som fått klubbens lag att flytta på berg när det behövts.

Men med baksidan att med så många engagerade med supportrar, f d spelare och alla andra som levt med klubben och varit beredda att ge allt vilket inneburit många krafter av olika karaktär som velat klubbens bästa men som samtidigt lett till att det varit svårare, ja, nästan omöjligt att få till den stabilitet som behövts.

Bulan lyckades men då ska man komma ihåg att han sista våren också hade många supportrar som krävde att han skulle sparkas sedan det framkommit att han skulle flytta hem till Luleå, vilket nästan blir skrattretande i efterhand. Men han var rätt tränare för Pölsan just då. Förstod hockey och hade intensiv feedback till alla spelare, förväntade sig att samtliga bidrog och fick laget med sig genom att respekteras av alla. Plus att klubbens ledning stod stabila bakom honom.

Men mer från helikopterperspektiv ser man ju hur Pölsan under senaste decennierna ofta hamnat i problem och fått många säsonger nere bland streck och dessutom upprepade gånger tvingats kvala sig kvar. Fast då har pölsaandan vaknat på rätt sätt och dessa ultimata utmaningar och allsvensk risk har man fixat enkelt. Under dessa säsonger senaste decennierna har man flera gånger lyckats skärpa sig och få till riktigt bra lag inklusive spöade Apan i en final och var nära att ta även HV i final.

Men hotet finns hela tiden. Det finns något i klubben som inte är som det ska och som måste förändras känns det som. Och efter årets inledning anar man att detta finns kvar, och man undrar om det kan fixa sig? Det gör det säkert, i år med, men varför ska detta hända igen?

Svårt att tro att det räcker med att sparka någon spelare eller tränare utan tänker att det behöver börja med att säkra att klubbens ledning fungerar som den ska, därefter klubbens sportsliga ledning, följt av tränargruppen och därefter spelarmaterialet.

Och nu gissar man väl att problemet lite sitter i den sportsliga ledningen men det är förstås svårt att ändra på någon vecka. Och att man ser konsekvenserna bland spelarna där lagandan inte hela tiden är som den måste.
Kommentera