Luleå HF

115678 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2384251

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Ja, Bulan verkar dela din uppfattning om opretentiös eftersom han tog chansen vila många spelare och gav junisar chansen mot danskarna. Men i morgon blir det en riktigt tuff match mot Malmoe som inlett så överraskande starkt. Utesluter inte att de tar oss, men ofta brukar Luleå vara svåra att komma åt för Malmoe om och när vi lyckas stänga av deras anfallsspel. Är verkligen av betydelse vilken typ av hockey lagen spelar: se bara hur Läjkers och Pungen med starkt fokus på att försvara sig samt utnyttja spelvändningar och PP passar oss mindre bra och slog oss med 2-1 båda två. Anfallsglada lag som Malmoe kan passa oss bättre, då vi får försvara och satsa på spelvändningar.

Visst har svenska lag ofta gått bra i CHL och anledningen är förstås den att svenska lag och SHL ÄR bra. Finska, tjeckiska och schweiziska lag kommer därnäst. Kan det bli t o m fyra svenska lag i semifinalerna? Ja, teoretiskt är det förstås möjligt men 2 svenska lag ett rimligare tips.

Tror dessutom att samtliga fem svenska lag har möjlighet att stå som slutsegrare. Europamästarna från Röglet definitivt, tror att de har störst chans av alla 32 lag att vinna. Warulfven har vad som krävs, om de satsar fullt ut. Fiskrenset kan aldrig räknas bort. Apan lite mindre trolig, de har ju för vana att inte vara på topp i Europa, även om de säkert har kapacitet att vinna om ser så krävs. Luleå? Ja, kanske inte som vi ser ut just nu, vi behöver nog måla för att vinna matcher. Men vi ska ju ha in en målglad spets och kommer det i närtid så?!

De ändrar ju reglerna titt som tätt i CHL, men som det varit har gällt att i åttondelsfinalerna lottas gruppettor mot grupptvåor fast med förbehållet att i åttondelen kan lag inte möta annat lag från egen grupp - samt - kan inte två lag från samma land mötas. Men fr o m kvartsfinalerna finns inga såna hinder. Med lite oflyt i lottningen kan svenska lag slå ut varandra i kvartarna, det har hänt förr. Vi får se om knappt två veckor, då tror jag lottningarna inför åttondelarna samt inplacering i slutspelsträdet sker.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Ja, Bulan verkar dela din uppfattning om opretentiös eftersom han tog chansen vila många spelare och gav junisar chansen mot danskarna.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ja, det förstärker då ytterligare vilket Uselt motstånd vi mötte igår, till på köpet i en totalt betydelselös match. Smart då iallafall av bulan att prova nya spelare i laguppställningen. Personligen såg jag inte matchen just p g a matchens totala betydelselöshet...


Sven.Savage I åttondelsfinalerna lottas gruppettor mot grupptvåor fast med förbehållet att i åttondelen kan lag inte möta annat lag från egen grupp - samt - kan inte två lag från samma land mötas. Men fr o m kvartsfinalerna finns inga såna hinder. Med lite oflyt i lottningen kan svenska lag slå ut varandra i kvartarna.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Det är ju typ bara det scenariot som i realiteten kan förhindra att Åtminstone TRE! svenska lag når semifinalspelet...


Enligt min uppfattning är MINST 20 av de 27 lag som deltar i CHL, som INTE! är svenska, att betrakta som 'SÄMRE' än någon av de random Sämsta lagen i HELA SHL!
Jag vet inte om du delar den uppfattningen?..., men det är iallafall vad jag anser.

Så oerhört mycket bättre är lagen i SHL generellt, jämfört med lag ifrån Övriga nationer, som deltar i CHL.

För att vinna CHL-titeln behöver man vinna 1!!! enda Avgörande Finalmatch.
För att vinna SM-Guld måste man vinna 4 matcher av sju, i både kvart-, semi-, OCH!! "inte att förglömma", i finalspelet!..., mot konkurrens som VIDA ÖVERSTIGER det som nästintill vilket 'utländskt' lag som helst i CHL, potentiellt skulle kunna 'erbjuda'.

Det är just detta krassa och Obestridliga faktum, som i Allra högsta grad 'begränsar' betydelsen av en vunnen CHL-titel...

Skillnaden i status och prestige mellan att vinna ett SM-Guld jämfört med att vinna en CHL-titel, är därför i det närmaste 'astronomisk'... Åtminstone enligt mitt förmenande.
Kommentera