Luleå HF

115745 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2384279

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Ja, Bulan verkar dela din uppfattning om opretentiös eftersom han tog chansen vila många spelare och gav junisar chansen mot danskarna.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ja, det förstärker då ytterligare vilket Uselt motstånd vi mötte igår, till på köpet i en totalt betydelselös match. Smart då iallafall av bulan att prova nya spelare i laguppställningen. Personligen såg jag inte matchen just p g a matchens totala betydelselöshet...


Sven.Savage I åttondelsfinalerna lottas gruppettor mot grupptvåor fast med förbehållet att i åttondelen kan lag inte möta annat lag från egen grupp - samt - kan inte två lag från samma land mötas. Men fr o m kvartsfinalerna finns inga såna hinder. Med lite oflyt i lottningen kan svenska lag slå ut varandra i kvartarna.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Det är ju typ bara det scenariot som i realiteten kan förhindra att Åtminstone TRE! svenska lag når semifinalspelet...


Enligt min uppfattning är MINST 20 av de 27 lag som deltar i CHL, som INTE! är svenska, att betrakta som 'SÄMRE' än någon av de random Sämsta lagen i HELA SHL!
Jag vet inte om du delar den uppfattningen?..., men det är iallafall vad jag anser.

Så oerhört mycket bättre är lagen i SHL generellt, jämfört med lag ifrån Övriga nationer, som deltar i CHL.

För att vinna CHL-titeln behöver man vinna 1!!! enda Avgörande Finalmatch.
För att vinna SM-Guld måste man vinna 4 matcher av sju, i både kvart-, semi-, OCH!! "inte att förglömma", i finalspelet!..., mot konkurrens som VIDA ÖVERSTIGER det som nästintill vilket 'utländskt' lag som helst i CHL, potentiellt skulle kunna 'erbjuda'.

Det är just detta krassa och Obestridliga faktum, som i Allra högsta grad 'begränsar' betydelsen av en vunnen CHL-titel...

Skillnaden i status och prestige mellan att vinna ett SM-Guld jämfört med att vinna en CHL-titel, är därför i det närmaste 'astronomisk'... Åtminstone enligt mitt förmenande.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Är inte så konstigt att de svenska lagen har haft framgång under perioden 2014-2022 då Champions spelats. Det som hade hänt var Rönken. Hans hockey - tillsammans med Bulan - ändrade på inställningen och spelsystemen i Elitserien SHL. Lagens forwards som tidigare tillåtits slöa när pucken var i egen zon sattes att ge allt även utan puck och i varje byte. Så har det ju varit sedan dess, även om flera lag inklusive Luleå numera söker variera och inte gå upp och pressa högt vid tillfällen då det är bättre att backa och stänga till i mittzon. Och några lag söker lira enklare med styrhockey och satsa på spelvändningar.

Men i vilket fall. Den hockey som de svenska lagen kom till Champions med blev vinnande och för motståndarna var det lite som för europeiska sparkbollslag att möta ICA Göteborg på 80-talet.

Det är så det är. Inte att man ska betrakta övriga europeiska lag som blåbärsklubbar. Faktum är att även om svenska klubbar haft mest framgångar i Champions så har de bästa finska, tjeckiska och schweiziska klubbarna ofta kunnat konkurrera.

Hur blir det i år? Ja, eftersom Schweiz utvidgad antalet importer och dessutom betalar som fan och tar för sig innan SHL-lagen får vara med finns det chans att klubbar från SLA kan bli starka konkurrenter senare i slutspelet när de kommit igång ordentligt med säsong och spel.
Kommentera