Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2394293


Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Anders Klang: Du länkar alltså till en diskussion där Eric Forssell- i samband med att Apan med några spelare borta visas ha en alltför tunn trupp - erkänner att de missbedömt läget i somras när de trodde att det skulle bli många fler tillgängliga i samband med att NHL spikade trupperna.

Vilket inte tycks ha skett och jag tror jag läste någon annan SHL sportchef som sade detsamma.

Och varför det är intressant för oss är förstås eftersom vi börjar tänka att Skuggan fallit i samma grop.

Finns nog risk för att det kan vara så. Har inte följt utvecklingen stenhårt men det tycks som att det finns spelare som - när de inte tagit plats i NHL-laget - är beredda att starta i AHL för att senare få chansen att slå sig in i NHL när där befintliga spelare skadas eller inte räcker till.

Hmm. Är det så kan det förstås bli svårt att hitta spelare. I alla fall sådana som kan komma att bidra väsentligt i Luleå. Årets silly har varit unik med hänsyn till debaclet under våren-sommaren då KHL tappade spelare men SLA-klubbarna utvidgade antalet tillåtna spelare från tidigare 4 per lag till 6 per lag. Och dessutom lite oväntat har många SLA-lag fortsatt att fylla på med många fler spelare: de får visserligen bara ha 6 i laget per match, men förbereder sig för skador och/eller sämre prestationer av vissa utländska spelare. Och har tydligen pengar för det.

I efterhand tycks det tydligt att skulle Luleå ha haft chans att delta i slaget om bra spelare under sommaren skulle man ha varit tvunget att bjuda på högre ersättningar. Naturligtvis har man haft förslag till spelare ute - undrar hur många totalt? - men i samtliga fall har de erbjudits så mycket bättre löner/villkor från andra håll att vi kammat noll.

Borde vi ha gått högre, borde Engman ha bjudit mer? Svaret är naturligtvis JA! i efterhand eftersom ingen tackade ja. Men hade det blivit så dyrt att det inte kunnat försvaras gentemot våra övriga spelare och klubbens tänk?

Svårt att veta som utomstående.

Och även om det inte precis exploderat med tillgängliga som missat NHL nu kommer det säkert sådana, och ju längre tiden går kanske desto fler. Men samtidigt ska det ju vara spelare som fungerar i Luleås hockey och fungerar i världens nordligaste elithockeylag.

Vad finns i övrigt? Och vad kommer att finnas? Kan väl bli enstaka spelare som blir tillgängliga från något lag och någon liga då och då men kan de förväntas komma in som spetsar i Luleå? Kanske inte så troligt.

Det man varit van vid är förvisso att i den finska stängda Liiga brukar de lag som misslyckats och inte kommer att ta plats i slutspelet att släppa välbetalda stjärnor tidigt i vår och sådana spelare kan ju tillkomma men då talar vi om en tid längre fram innan deadline för rekryteringar till SHL. Fast det brukar kunna bli lite tuppfäktning mellan SHL-klubbarna om sådana spelare, dock att nog Luleå har ganska bra cred för att vara populära bland just finska spelare.

Vi har ju också exemplet Läjkers som haft till vana att värva in även nordamerikaner lagom innan deadline. Men det kräver nog en hel del jobb det.

Nåja. Läget kan nog vara ganska tufft för Skuggan och de andra nu. Påstår inte att det beror på att de latat sig under silly utan kanske för att de i likhet med andra felbedömt situationen. Medan möjligen de där kasta snabbt ut vilka pengar som helst för att köpa, köpa, köpa-klubbarna i sydbotten kan ha haft lite mer flyt denna silly season som varit ovanligt silly. Vi får se.
Kommentera