Luleå HF

115825 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2442236

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Tårtan: "Tanken att det jämnar ut sig finns ju där ändå eftersom man spelar lika många hemma som borta."

Klok synpunkt. Det man kunde göra för att undersöka saken närmare vore att kolla upp om hemmadömeri får mer effekt i vissa arenor än andra. Det skulle ju i så fall hindra att det jämnar ut sig, men snarare visa att vissa lag vinner med av hemmadomare än andra.

Faktum är att jag tror att det faktiskt är på det viset. Får jag tid kanske jag kartlägger fakta för att besvara även den frågan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: "Klok synpunkt. Det man kunde göra för att undersöka saken närmare vore att kolla upp om hemmadömeri får mer effekt i vissa arenor än andra. Det skulle ju i så fall hindra att det jämnar ut sig, men snarare visa att vissa lag vinner med av hemmadomare än andra."

Jo, tanken slog mig också.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
När det gäller matchen Timret-Ulfven är väl alla överens om att zebrorna Claesson - Wedin tappade greppet och dömde mot Timret. Så det är inget att argumentera för eller emot längre.

Men hittade den här fina sammanställningen av signaturen "empa11" på timretsidan och kopierar länken här nedan. Tänker att den är imponerande att se och fundera över om hockeyspelare och hockeysupportrar kan, bör eller ska acceptera att bli behandlade på detta vis.

Och inte ett ord från domarbasen och inte speciellt heller från media. Ska det vara på det här viset?
Kommentera