Luleå HF

115795 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2470532

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
k-e041: Ja, detta har varit ett knepigt år och inte hade man väntat sig att Luleå skulle landa någon i går kväll men på så vis blev det en trevlig överraskning.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Det blev trots allt en del som hände mot slutet.

• Läjkers överraskade genom att INTE landa 1-2 stjärnor på kvällen.
• Pölsan överraskade genom att INTE köpa in ytterligare 1-2 finska vakter.

Apan är ju lite annorlunda och förbereder sig för att säkra upp ett glud till.

Forssell lyckades till slut lura till sig en målvaktsreserv att ge spaden om Söderström går sönder som han har en tendens att frekvent göra. Man blir dock äcklad av att läsa hur denne presenterar sig på Apsidan med ord som Apan bestämt; denna gång "fint att komma till Europas bästa lag".

Vidare har de registrerat Melkman och kan kasta in honom om det skulle behövas. Alla vet ju att Melkman fullständigt tappat allt och kan ingen hockey längre. Senast han spelade pysslade han ju mest med fula överfall och det är väl så Forsell tänkt att han skulle kunna användas. Förra slutspelet körde ju Warulfven över Apan i match ett och höll sedan hemmamatcherna; samtidigt som de skrämde ned rädda apor. Nu kan de ju hota med att kasta in Melkman att invalidisera lämplig spelare i motståndarlaget om det skulle behövas - en taktik som inte sällan använts av t ex lag som Styvben och Fiskrenset.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och nu är det ju hockey tisdag, torsdag, lördag till vi tagit SHL i mål!

• Luleå HF - Leksands IF
• Brynäs IF - IK Oskarshamn
• Örebro HK - Timrå IK
• HV 71 - Färjestad BK
• Växjö Lakers HC - Skellefteå AIK
• Frölunda HC - Linköping HC
• IF Malmö Redhawks - Rögle BK

Seriefinal mellan Läjkers och Apan och lita på att de kommer att visa musklerna för att mentalt förbereda sig inför den troliga finalen i slutspelet senare i vår.

På andra sidan av tabellen har vi Huvaligan som nu blivit en rysare för Pölsan som plötsligt riskerar bli djupt indragna i kvalkampen. Har ju fortfarande en match mindre spelad och plus en poäng på HuVa, men detta HuVa har ju kommit igång som fan (även om det inte märktes mot oss senast, då jag tyckte de var riktigt svaga) och tar pinnar som bara den. Måste vara synnerligen oroligt i kaoslaget Pölsan nu att känna den där HuVaandedräkten i nacken samtidigt som deras "bärande" spelare fortsätter att balla ur gång på gång. Och så kompletteras de av det helt oförutsägbara Malmet - som gjort minst mål i serien - men 2 av 3 senaste matcherna smällt in hela sju mål per match? Hur ska Pölsan ha koll på dessa lag?

Och så har vi mellan dessa ytterligheter hela kopplet på nio lag som ligger väldigt tätt mot omgivningen från plats 3-11 där 4 går direkt till kvarten, 4 får spela åttondel och 1 når spelslut.

Hade man försökt sig på att tippa slutplaceringarna 3-11 idag skulle man behöva ta fram många tärningar och singla många slantar. Ser man på "formen" definierad som pinnar/match senaste fem omgångarna går ju många av de nio lagen väldigt bra, åtminstone Timret, Trottoaren, Oskars, Luleå och kanske Pungen. Medan Öret lite sämre och nuvarande lag 3-4; skadedrabbade Warulfven och speciellt Fiskrenset lyckats svagt.

Efter våra matcher på senare tid skulle man ju tänkt att Oskars blir extremt svåra att få stopp på, medan man skulle vara överraskad att Timret gått så bra: men det beror kanske mer på att Oskars Rock 'n-roll-hockey passat oss illa medan Timrens spelvändningshockey gick bättre för oss, även om de två lagen i grund och botten liknar varandra.

Och var har vi Trottoarkanten? Även de kör ju en hockey som liknar Oskars och Timrets - försvara sig och lita på att skickliga forwards målar på spelvändningar - och har varit värst av de tre nämnda lagen eftersom de spöat oss alla tre gånger vi mötts i år.

Blir det samma nu? Lite svårt att veta. Trottoarerna har ju släppt och plockat in spetsforwards på sistone och det riskerar kanske att störa anfallsspelet åtminstone inledningsvis. Samtidigt har den tappra massan från gamesevenförlusten för Luleå skärpt till sig och blivit än jobbigare för motståndarna i man-mot-man och efter sarg men kan det räcka mot Trottoaren?
Kommentera