Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Det blev trots allt en del som hände mot slutet.

• Läjkers överraskade genom att INTE landa 1-2 stjärnor på kvällen.
• Pölsan överraskade genom att INTE köpa in ytterligare 1-2 finska vakter.

Apan är ju lite annorlunda och förbereder sig för att säkra upp ett glud till.

Forssell lyckades till slut lura till sig en målvaktsreserv att ge spaden om Söderström går sönder som han har en tendens att frekvent göra. Man blir dock äcklad av att läsa hur denne presenterar sig på Apsidan med ord som Apan bestämt; denna gång "fint att komma till Europas bästa lag".

Vidare har de registrerat Melkman och kan kasta in honom om det skulle behövas. Alla vet ju att Melkman fullständigt tappat allt och kan ingen hockey längre. Senast han spelade pysslade han ju mest med fula överfall och det är väl så Forsell tänkt att han skulle kunna användas. Förra slutspelet körde ju Warulfven över Apan i match ett och höll sedan hemmamatcherna; samtidigt som de skrämde ned rädda apor. Nu kan de ju hota med att kasta in Melkman att invalidisera lämplig spelare i motståndarlaget om det skulle behövas - en taktik som inte sällan använts av t ex lag som Styvben och Fiskrenset.

Luleå Hockey mot TrottoarKanten 2022 – 2023: Konsten att åka under med ett par mål i första perioden och sedan var det kört.

22-10-22 Trottoaren – Luleå 4-2

Vi hann bara spela 10.42 av första perioden då Carter Camper smällde in sitt hat trick på Warden till 3-0.

Shining Shinnimin reducerade till 3-1 innan perioden var över och sedan smällde #44 in 3-2 i början av andra, men sedan var det roliga slut. Trottoarkanten höll målet fredat trots att Luleå ägde spel period 2-3 och vann skotten i matchen med 22-30 och när vi tog Warden satte Trottoaren 4-2 i tom kass med en dryg minut kvar av matchen.

2022-12-08 Luleå – Trottoaren 1-3

Liksom i första matchen stack Trottoaren iväg till ledning 1-3 efter första perioden. Då fick Warden ge spaden till Lassi och period 2-3 blev mållös, med Luleå som skottvinnare i matchen med 30-22.

2023-01-03 Trottoaren – Luleå 4-1

Luleå körde denna gång med Lassi direkt och ägde det mesta av hockeyn matchen igenom – vann skotten med imponerande 15-35.

Men det sket TrottoarenKanten i. Smällde in 2-0 i första perioden, sedan 3-0 i början av andra. # 44 reducerade till 3-1 men närmare kom Luleå inte och satte sedan också 4-1 i tom kasse slutminut sedan vi plockat Lassi.

Sammantaget tycks det som att Luleå tappat tvålarna i duschen under första perioderna i match efter match efter match och då har TrottoarKanten passat på att ta för sig. Att vi sedan vaknat har inte spelat någon roll eftersom Trottoarerna hållit oss ifrån sig med typ snärtar av blöta handdukar.

Hade vi i stället för trottoarerna vunnit matcherna skulle Luleå i dag delat tredjeplatsen i serien medan Trottoaren legat strax före Pölsan nere mellan strecken. Men i stället är läget just nu att Trottoaren ligger 3p före oss, dessutom med en match mindre spelad. Efter att ha dragit ifrån oss med två mål i första perioderna och genom det vunnit varje match de mött oss.