Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2472220

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Jag tror att vi sannolikt slutar över både före HuVa och Pölsan i tabellen. Men det finns en liten fast helt möjlig risk att HuVa passerar oss, om vi börjar tappa.

Däremot känns det mycket osannolikt att även Pölsan, som just nu förefaller ha helt kollapsat, skulle kunna mirakulöst skärpa sig och kriga sig till en massa vinster.

Men efter vad Pölsan ställt till med, varje gång vi mött dem i slutspel, sitter en liten svart fågel på ens axel och viskar att man inte får räkna bort Pölsan förrän man kan räkna bort Pölsan.

A) Risken för att Luleå tappar stilen och torkar så många pinnar att de andra får en realistisk chans att nå ikapp oss. Det skulle kräva att både Lassi och Warden tappar självförtroendet och spelet och att därefter Den Stora Oron smyger sig in i laget. Risk ...1/20 eller mindre.

B) Risken att HuVa i så fall tar tillräckligt med poäng. Risk 8/10.

C) Risk för att Pölsan lyckas ta tillräckligt med poäng. Risk 1/40.

Sammantagen risk 1/20 x 8/10 x 1/40 = 1/1000. Får jag oddsen 5000:1 så tar jag det. Men då skulle väl först Pungen oväntat också tappa stilen och ramla ned under oss och sedan skulle Malmet plocka in nödvändiga 19 pinnar genom att ta avgörande pinne i 52:a omgången när de möter Luleå borta efter att först ha kvitterat vid 59.59 och sedan vinna efter 42 straffar.

Men mest undrar man nu om inte Pölsans förmåga att till slut vrida sig ur risk för degradering till Allsvenskan misslyckas.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage:

Skulle gissa att Engsund får 4 - 5 matcher. Är ju ganska klantigt att gå in sådär även om det såklart aldrig är mening att skada så måste men va försiktigt.

Kan gå illa, Ashton missar iaf matchen imorgon sedan vet jag inte mer.
Kommentera