Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2472257


Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Anders Klang: Ja. Kempe har alltså en ny skada i form av en fraktur på knäskålen "kräver operation och rehabilitering i 3 månader". Knäskålsdelarna får alltså stiftas ihop så att frakturen läker. Han kan naturligtvis inte spela med detta och säsongen är därmed över.

Det positiva med skadan är att den kommer att läka fullständigt. Och därmed kan man ha hopp om att en frisk Kempe kommer att kunna spela för Luleå Hockey nästa säsong. Kempe, Omark,... vi kan få ett härligt lag till hösten. Något att se fram mot!

Hur har den då uppstått? Det kan naturligtvis vara en ren slump men nog skulle man gissa att risken var högre som följd av att benets/knäets närliggande vävnader var extra känsliga efter den långa läkningen efter korsbandsoperation. Var det fel att han redan i december klev in för att spela matcher? I efterhand skulle man kanske säga ja, men gissningsvis var det ett helt OK beslut då men med otur blev det så här.

Vilka symptom kan han då ha haft som följd av detta? Väldiga besvär skulle jag säga. Det måste ha gjort förbannat ont hela tiden han använde knäet och mest troligt även när han vilade. Inklusive svår smärta vid rejäl belastning, som t ex skridskoåkning. Och för Kempe själv måste det ha inneburit en väldig oro för att det skulle handla om en ännu svårare skada i knäet.

I efterhand får man säga att man imponeras av att han försökte trots att det måste ha gjort förbannat ont att köra 18 minuter senaste matchen han var med.

Att säsongen var över anade man redan då. Men nu vet man dessutom att det "bara" var en fraktur av knäskålen och det är en bagatellartat skada som kommer att läka hur bra som helst. Men det måste ha varit synnerligen smärtsamt för stackars Kempe.

Har inte sett någon klaga på Kempe och nu vet alla att det fanns ingen anledning till det. Visst hade risken (kanske) varit mindre för att det skulle ske om han väntat ytterligare innan han testade för match men tror det var helt rätt beslut att han gick in i spel.

Med detta sagt blev det förstås tyvärr ändå ett fiasko, även om ingen kan lastas för det.
Kommentera