Luleå HF

115756 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2502348

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
DansbandsWolf: He he, när hon nu flyttar hem till Zug och väl lägger ned karriären på hög nivå kommer hon att ha med sig minnet att varför kunde hon valt så fel att år efter år efter år efter år efter år jobba för att slå världsmästarna Luleå Hockey bara för att misslyckas.

Man blev glad!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Försöker smälta gårdagens match. Är det inte så, egentligen, att Läjkers ÄR bättre än Luleå och att man bara gnäller på domarna för att få utlopp för ens frustration+

KVARTSFINAL
Läjkers mot Luleå Hockey. Seriesegrarna mot serietian. Ett hopköpt plastlag med en bred trupp av starka spelare på varje position, mot en tunn trupp som blivit ännu mer tunn sedan flera viktiga spelare skadats och försvunnit från säsongen.

Det kan väl bara sluta på ett sätt?

Men Luleå har vägrat ge sig och varit inställda på att kämpa och viljan att vinna kan understundom rubba ett lag med dyrare spelare som inte visar samma vilja.

Men under matcherna har Luleå förlorat två ytterligare spelare troligen/möjligen för säsong. Sedan Läjkers slagit en klubba på en Luleåback så brutalt att tummen frakturerats medan en annan läjkrare satsat på en ren checking to the head på en Lulespelare som inte har puck och inte är tacklingsbar och av allt att döma nu är borta med hjärnskakning. Och för dessa två överfall har zebrorna delat ut en enda tvåminutersutvisning följt av att Lärling i situationsrummet – ansvarig för spelarnas säkerhet – skiter i att rapportera den brutala tacklingen mot huvud.

Ju mer spelare som Luleå förlorar, desto svårare får laget att prestera men vägrar ge sig och kämpar vidare. Har efter drygt två matcher och en period inte släppt in något mål i 5 mot 5.

Eftersom läjkrarna inte lyckas mot Luleå i 5 mot 5 har de börjat slänga sig på isen gång på gång och fått med sig zebrorna som skiter i att det filmas och i stället belönar plastlaget med PP. Men det mer och mer försvagade Luleå som blir av med fler och fler långtidskadade efter regelvidriga överfall som zebrorna struntat i kämpar tappert och står empt.

ANDRA PERIODEN
Men så kollapsar zebrorna i andra perioden när de inte pallar trycket från den helt okunniga plastpubliken i plastsjö vrålande filmale, filmale, filmale till Luleå vad som än utspelas på isen.

I ett plasläjkersanfall har en back puck uppe vid blå och Olausson ska markera denne, men blir fälld av en annan plastläjk som drar undan skridskorna på honom. Varpå plastläjken helt ostörd får sikta in sig och dra iväg ett skott som går förbi allt folk som skymmer Lassi och Läjkers har 1-0.

Ett mål, som kommer till enbart för att zebrorna skiter i att ta utvisning på plastläjkregelbrottet 3-4 sekunder innan.

Luleå kämpar på och lyckas genom Shining Shinnimin kvittera till 1.-1.

Men då tråder zebrorna in igen. Först tar de ut Komarov för crosschecking. Det är en pyttesituation framför Plastläjkers mål där flera spelare bufflar på varandra, men zebrorna skiter i allt utom att ta ut Komarov för en pytteknuff som under hela säsongen inte har bestraffats – men nu sänks nivån på Komarov låååååågt, i syfte att glädja platspubliken.

Luleå kämpar tappert och står emot Läjkers ännu en gång. Bara en minut senare försöker zebrorna igen. Nu tar de ut Fröberg för tripping. Fröberg står stilla i slottet i egen zon, har uppmärksamheten riktad ned i sarghörnet där kamp om puck pågår mellan flera spelare ur båda lagen. Då skrinnar en plastläjk fram mot Fröberg som går ingenting alls, plastläjken kär på Fröbergs klubblad och slänger sig – och zebrorna visar ut Fröberg! Läjkers får omedelbart ytterligare ett gratis-PP mot ett uttröttat Luleå och denna gång lyckas de! 2-1 kommer några sekunder efter att Fröberg kommit in men är som alla som kan hockey förstås ett PP-mål även om det inte registreras som sådant.

Det är lätt att förstå hur besvikna Luleå är efter att ha drabbats så och fått kämpa i box gång på gång och bara en halv minut senare får Plastläjkers in också 3-1.

Knappt två minuter senare situation framför Lassi som blockerar puck, men efter avblåsning är där fyra plastläjkrar och mopsar mot tre Luleåspelare, varpå en går på och bultar på Komarov som blir förbannad. Komarov svarar och får ned läjken, vevar slag mot ryggen på denne som försöker slita sig loss, och TVÅ läjkrar ytterligare blandar sig i och sliter i Komarov men denne är så stark att de inte får bort honom.

Inte så mycket att surra om, kan man tycka, men zebrorna ger 2 min på en plastläjk och FEM min + match på Komarov!

(sedan rapporterar zebrorna+lärling Komarov till DIFiplinnämnden som stänger av Komarov två matcher d.v.s. i praktiken troligen resten av säsongen. Såm ”återfallsförbrytare”, sedan han tidigare stängts av för en mycket mild knuff på en linjedomare som från några decimeter vrålvisslat Komarov i ansiktet, när den käftar tillbaka mot Thomas Rhodin som – liksom alltid – står och vrålar oförskämdheter från båset matchen igenom.)

TREDJE PERIODEN
Så börjar vi tredje perioden, med 2.44 min ovillkorlig PP för Läjkers. Efter en minut slår en plastläjk klubban i ansiktet på Erik Gustafsson och zebrorna kan inte blunda för det utan visar ut plastläjken.

Då utbruter ett jordskred bland platspubliken i form av några minuter med det enda ord de tycks behärska, låt vara med en oförmåga att uttala R delvis pga den lokala plastrotvälskan, delvis pga det stora inslaget av småttingar i publiken: FILMALE. FILMALE, FILMALE.

Och zebrorna kan inte stå emot. När spelet startar igen är en plastläjk på Shinnimin och trippar och hakar honom gång på gång och till slut får honom att falla ned på knä, men han reser sig direkt. Zebrorna har blåst – bara 9 sek efter föregående utvisning - men stödda av plastpublikens FILMALE. FILMALE, FILMALE kombinerar man utvisningen på plastläjken (kunde gått ha varit 2+2+2+2 för så mycket höll han på) med att också visa ut Shinnimin – för filmning! – hur horribelt som helst men plastpubliken jublar och zebrorna känner sig uppskattade.

Luleå blundar för skiten och kör, och bara 14 sek senare smäller Honka in 3-2. Det är match igen!

Nu spelas hockey några minuter. Större delen av perioden återstår och trots allt som zebrorna pysslat med har Luleå kontakt.

Plastpubliken är uppladdat och visslar och buar åt allt vad Luleå gör och krääääver att zebrorna ingriper.

Brännis kör en liten cross på en plastläjk framför vårt mål. Det här är ju teoretiskt inte tillåtet men i praktiken utdelas tusentals sådana i serien utan att någon dömer för det och i slutspelet har nivån ”höjts”. T ex fick ju Oskars göra mål på Luleå sedan en Oskarstjeck utdelat en monstercross och fällt Engsund som verkligen inte faller lätt. Men Luleå tycks ha tilldelats en annan tröskel. Komarov åkte ju för en pyttecross tidigare i matchen, och den platsläjk som Brännis pyttecrossat kastar sig omkull – och DÅ blir det utvisning och PP för Läjkers.

Återigen lyckas plastläjkers måla i PP och av bara farten smäller de in ett mål i 5 mot 5 igen till 5-2.

Matchen är ju nu förlorad och Luleå är – förstås – minst sagt irriterade! Zebrorna har helt tappat matchen efter sina knepiga ageranden att låta plastpubliken bestämma vilka de ska visa ut (Luleåspelare) och vilka de ska skita i (plastläjkrar).

Utvisningarna är så horribla att två gånger har Lassi nästan hunnit lämna isen när zebrorna markerat för utvisning – innan det framgår att de tänker ta ut Luleåspelare – och det ska mycket till för att sådant ska ske ens en gång; illustrativt för det helt sjuka ”dömeriet”.

När zebrorna tillfrågats om anledningen till utvisning vägrar de svara på sådant. Att hålla en god social kontakt med spelarna för att respekt ska råda – vilket bra domare alltid gör – finns inte hos dessa pulver till zebror; halvportionerna Bringan och ännu vidrigare Göteborgsdomaren Linde (bild nedan, var god notera den stirriga närmast psykotiska blicken). När alltid artige Oskar Engsund ställer en sådan fråga får han av Linde veta att han är ”dum i huvudet”.

När Luleå reagerar svarar nu Zebrorna med att inom 38 sekunder besluta om
• 2 min på Nikupeteri för ”abuse of offcials”
• 2 min på Brännis för ”slashing”
• 2 min på Kant för ”abuse of officials”
• 20 min + matchstraff på Bulan för ”abuse of officials”

Alla som begriper hockey förstår att det där är ett oomkullrunkeligt kvitto på att Linde och Bringan helt tappat matchen och hysteriskt blåser utvisningar till höger och vänster när någon stirrar på dem, därtill kraftigt påhejande av plastpubliken i plastarenan, där man numera släppt plastklapporna men ersatt dessa av plasttrummor hur pinsamt som helst.

(TILLÄGG: Efteråt vittnar backbjässen Oscar Engsund om rättskiparnas retorik under matchen.
– Det var i sekvensen när Bulan och alla andra blev utvisade som jag åkte fram lugnt till domaren och frågade vad som händer. Då tyckte han att vi skämde ut oss, varpå jag svarade: ”Vad fan gör inte ni då”, säger Engsund till NSD. Han fortsätter. – Då sa han: ”Du håller kanske inte med, men du är fan dum i huvudet.” Så kan man ju inte bete sig som domare. I fall vi skulle göra samma sak är det matchstraff med en gång.)

Matchen är förstås över och de två zebrornas fullständiga kollaps. Ingen kan längre hålla reda på hur många utvisningar de tagit på Luleå senaste halvminuten och en många minuters palaver sker mellan matchsekretariatet och de hysteriska zebrorna. Ingen bryr sig om matchen längre, plastlaget stänker in 6-2 och 7-2 i Några va alla dessa PP.

Visst. Läjkers har på alla sätt ett bredare lag av dyrt inköpta spelare och inte konstigt att de vann serien.

Men vilja kan ha större betydelse och ett otroligt tappert Luleå - trots att de slutet av serien och hela slutspelet förlorat spelare efter spelare som regel utan åtgärd av matchzebror och knäppgögen Lärling i situationsrummet – har bjudit hårt motstånd i 2 matcher och en period – hela 7 perioder – mot detta ihopköpta plastlag som svarat med att slänga sig och filma till sig utvisningar – medan plastpubliken kontinuerligt matchen igenom skäller och visslar mot LULEÅ som filmare!

Och i andra perioden ballade de hysteriskt utflipprade zebrorna ur totalt och blev sedan i tredje perioden så galna att det måste ha kliat fingrarna på varje legitimerad läkare som såg det hela för att ta fram blocken med vårdintygen för madrasserade celler och spännbälte.

Det här är inte första gången Luleå misshandlas så upprörande av zebror vars domslut bara tycks kunna förklaras av att de blivit rika på matchersättningar under bordet. Snarare är det regel när man möter Fiskrenset i slutspel. Men dessa tvenne nollor pallar inte ens att hålla en plastpublik av mentala smårbarnshulliganer i plastarenan i plastsjö stången.

Det är bedrövligt.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Jag ser Laura framför mig som Prins John i Robin Hood i Kalle Anka på Julafton sovande orolig kramandes en påse med silvermedaljer och i sömnen ropa ”det är glud jag vill ha” och ”Luleå Hockey jag skall allt ge er”.

:-)
Kommentera