Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2504599

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och efter 93.44 får Scott till ett skott i mål och Pölsan vinner med 3-4.

Match 4/7 i den gävliga staden i övermorgon. Malmet har ledningen med 3-1 i matcher och fortfarande troliga vinnare till slut. Men Pölsans chans är liiiite större i dag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Känns skönt att konstatera att Jenni Lilla My Hiirikoski och Luleå Hockeys stålkvinnor avslutar serien med flaggan i topp som vanligt. Det ger oss en fin känsla efter denna säsong.

När det gäller våra stålmän har säsongen varit tuffare. Efter den fantastiska framgången förra våren då hela Luleå VAR hockey och vi tappade gludet först i senare delen av tredje perioden i game seven av SM-finalen, förlorade vi också Omark, Andreasson och Lepistö som varit tongivande för laget.

Och vi lyckades inte ersätta dessa spelare på det sätt vi önskade. Plockade i alla fall in några spelare, men av nuvarande skadelista

Sellgren - #44 Andersson
Komarov - Komarek - Kempe

Framgår ju att vi blivit av med i princip en ordinarie femma inklusive tänkta spetsvärvningar.

Med en tunn trupp har våra spelare ändå gjort allt de kan för att kämpa i slutspelet, inklusive att kapten Erik trots att han egentligen är konvalescent efter lunginflammation fått gå in och spela bortåt trettio minuter i matcherna.

Luleå lyckades på så sätt vinna åttondelsfinalen mot Oskars, som hade ligans bästa spetslinor och öste in mål med sin Rock 'n Roll-hockey.

Därefter lyckades vi stå emot seriesegrarna plastläjkers i 7 perioder, då de bara lyckades göra ett mål på oss, i PP-play, medan de för övrigt nollades (ett ytterligare mål men i tom kasse).

Men våra tappra krigare har inte gynnats av zebrorna. Våra kvartsfinal mot Plastläjkers uppfattades som "ofarlig" med följd att de mest dugliga domarna placerades på kvartsfinaler som bedömdes mer svårhanterade, medan Luleå-Plastläjkers fått nöja sig med avskrapet i zebratombolan. Och de har verkligen inte hållit måttet nere i Plastsjö inför Plastpubliken.

Den genomgående nämnaren i matcherna där nere har varit pajaszebran Marcus Linde; i match ett kompletterad av värsta hemmadomaren Magnusson; i andra matchen av skämtet Harnebring. Och det har blivit som befarat.

Match ett i Plastsjö:
• 4 min Plastläjkers
• 10 min Luleå

Match två i Plastsjö
• 10 min Plastläjkers
• 61 min Luleå

Spontant skulle man kanske kunnat gissa att det berott på att serietian Luleå brutit mot reglerna så mycket för att freda sig mot serieettan Plastläjkers.

Men den som sett matcherna vet att så har det definitivt inte sett ut. Däremot har plastläjkers klarat sig undan tydliga utvisningar, medan Luleå åkt på en hel del tveksamma som inte ens i SHL skulle inneburit utvisning, än mindre i slutspelet då ribban höjs. Vidare har det kompletterats av att vissa plastläkersspelare satt i system att ramla pladask för att filma till sig utvisningar som zebrorna köpt utan vidare.

Och i tredje perioden senast tappade zebrorna helt fattningen och blåste hysteriskt mot Luleå för att tillfredsställa plastpubliken som matchen igenom trummat trummor och skanderat FILMALE, FILMALE, FILMALE, visslat och buat. Zebrorna tog då en fruktansvärt feldömd "filmning" på Shinnimin, skällde ut Engsund och vrålade att han var "dum i huvudet", körde på med utvisningar på Luleå för "abuse of officials" 2 min + 2 min + 20 min. En veritabel kollaps av två zebror som inte höll måttet vilket innebar att Luleå fick spela 5 mot 7, 4 mot 7, 3 mot 7 stora delar av matchen och det går ju inte.

Hur kommer den här kvartsfinalen att fortsätta? Kan de få men tappra Luleåspelare återigen resa sig och stå emot Plastläjkers?

Nej, allvarligt talat. Det går ju inte. Kolla bara upp frånvaron av en ordinarie femma spelare i en redan tunn trupp, i kombination med zebror som inte kan hantera slutspelsmatcher.

Allt talar ju för att Plastläjkers vinner två matcher till omedelbart och det är sedan över.

Bara att förbereda sig på det.

Vi ska ändå vara stolta över att våra spelare så modigt givit allt de kunnat. Trots att vi bara fortsätter att bli av med spelare efter spelare med frakturer och hjärnskakning, som regel utan att zebrorna bryr sig utan snarare gör vad de kan för att "hjälpa" till med anti-Luleå-uppträdande.

Nästa säsong kommer vi tillbaka rejält! Och tack vare våra stålkvinnor kan vi lägga denna säsong bakom oss med flaggan i topp igen!
Kommentera