Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2507387

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Osj02: Jo, man vill tycka det; arr Pölsan har kraft att snabbt ta sig tillbaka.

Men det kanske inte är så säkert att de lyckas med det. HuVa-71 återvände ju direkt, men Styvben behövde ett par allsvenska säsonger förra gången och nu blir det sannolikt detsamma. MooDoo kanske går upp i år, men har fått trampa allsvenskt många säsonger. Morsan har inte varit aktuell under en längre tid och detsamma gäller andra lag som fastnat i det allsvenska träsket många år nu.

Trottoarkanten är unik, där har man haft återtåg, faller ur, återtåg, faller ur och så vidare i det oändliga. Nu har de faktiskt blivit kvar flera år och för närvarande tillhör de seriens bättre lag, men vi får se framöver.

För att känna sig säkra på att Pölsan snabbt kommer upp igen, skulle man vilja se deras ledning, organisation och resurser.

Och knepigt nog ser man nog då bara problem och svagheter.

Ska Pölsan etableras som en stark klubb på SHL-nivå måste de nog - som Johann August Strindberg kallade det - låta knulla om sig.

Känns som att de skulle behöva inleda med att samla medlemmarna och använt hur lång tid som behövs för att komma samman och ha alla med sig i båten. Eller en stabil dominerande andel.

Och sedan inleda uppifrån och ned från ordförande till materialförvaltare och vara beredd på att varenda en kan tas bort för att etablera en ny Pölsa som blir långsiktigt och hållbar stabil.

Men fortsätter de som klubb att ha en massa motstridiga viljor som drar åt olika håll och får temporär makt en tid för att sedan ersättas av andra... ja då blir de kvar därnere.
Kommentera

Svarskommentarer