115825 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2510375

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Fortfarande 2-1 efter andra perioden, där Luleå stod upp bra och Plastlaget kom inte åt att spela "andraperiodhockey".

Luleå ganska framgångsrikt att stoppa plastlaget när de är på väg in i vår zon och faktiskt misslyckas plastlaget med sina passningar i de lägena - där de brukar vara skickliga - men det beror förstås också på att Luleå gör det bra och markerar bort passningsvägar. Å andra sidan agerar plastlaget lika bra i motsvarande lägen så andra perioden fick formen att lagen väsentligen tog bort motståndaren.

Med en minut kvar försöker Läjkers spela 6 mot 5 men missade att då måste man ta ut vakten. En minut PP där Luleå tog tre skott på mål - halvfärdiga iaf - men varje gång gick pucken sedan ur zon och det tog tiden.

Luleå inleder alltså period tre med en minut PP, tyvärr, sådana där "fortsatta PP" efter paus brukar ju aldrig ge något.

Men vi är fortfarande med och leder faktiskt matchen med 2-1 med en period kvar.

Utvisningen som plastäcklet glenngustafsson filmade sig till irriterar men zebrorna har sedan första perioden markerat att de håller relativt låg tröskel och det har hållit en hel del fulspel borta.

Vi lever i alla fall fortfarande med en period kvar.