Luleå HF

115829 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2558536

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Toronto Maple Leafs meddelade under onsdagskvällen svensk tid att klubben kommit överens med centerstjärnan Auston Matthews. 25-åringen har skrivit på ett fyraårsavtal med en årslön på 13,25 miljoner dollar, motsvarande 144 miljoner kronor. Bäst betald i hela NHL.

Fast inte så imponerande som Apans kontrakt med köpespelaren Agostino förstås. Agostino fick sparken efter 2 dagar och nu ska Apan förhandla med honom om hur mycket av lönen som Apan blir tvungna att betala. Det som dock framkommit är att Apan hann betala ut en miljon kronor i så kallad signing fee, innan Agostino skrev på kontraktet.

Detta med "signing fee" är ett suspekt trixande alltså. Inte som att köpa en trottoarkant förstås, men det handlar ju om att en del av den lön som en köpespelare ska få i stället betala ut redan när han skriver på kontraktet och befinner sig utomlands. Och då betalas den summan till valfritt konto, exempelvis i bank på Cayman Islands, Jersey eller annat. Med det huvudsakliga syftet att se till att någon skatt inte betala i Sverige. Vilket blivit fallet om pengarna betalts som lön, i stället för innan köpespelaren kommer till Sverige.

Som alla förstår är det högst suspekt. Naturligtvis är pengarna i praktiken lön för att köpespelaren spelar för klubben. Inte för att hans autograf på något sätt har ett konstnärligt värde etc. Tycker det vore intressant om civil åklagare lyfte frågan för att få prejudikat. Men som alla förstår kommer det inte att ske i Schtan där alla går i Apans ledband.

I vilket fall. Apan har redan betalt köpespelaren Agostino en miljon kronor för två dagars anställning. Det motsvarar 1 x 365 / 2 = 182,5 miljoner kronor i årslön. Betydligt bättre än Auston Matthews lilla lön. Och eftersom Matthews får betala skatt i Kanada för sin lön, medan Apan och Agostino gömmer undan miljonen för skatt - snarast som svarta pengar under bordet - motsvarar ju Agostinos "ersättning" för två hårda arbetsdagar en årslön på minst 200-250 miljoner kronor. Inte illa...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jag det var bra att ej kom hit fel gör vi alla.det kommer att kosta lite men det är inga problem vinsten 22-23 10,9 mkr efter skatt 77 mkr eget kapital. Trots alla dessa tomma stolar!!så vi är en välmående förening.det är väl bara Färjestad som slår det?
Kommentera