Luleå HF

115800 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2558812

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Våren 2006 lyckades Apan ta sig upp i Elitserien med ett lag som till 95% bestod av rena köpespelare.

Egentligen skulle de lyckats redan året innan, då de ledde kvalserien överlägset.

Men en kväll ställde de till med en våldsam suparkväll där alla spelarna raglade omkring redlösa och en av köpespelarna, den unge kanadensaren Chad Hinz, blev tagen av polisen då han i fyllan och villan kört bil och kört av vägen. Historien kom ut i tidningarna och då gick Apan ut offentligt och påstod att ”allt var Chad Hinz fel, ingen annan Apanställd var inblandad”.

Stackars Hinz övergavs av Apan, fick sitt ensam i en liten enrummare i Schtan utan att någon i klubben brydde sig. Han försökte t.o.m. lämna landet, men polisen tog honom på Arlanda och han fick avtjäna en månads fängelse innan han fick lämna landet.

”Det var Chad Hinz som var problemet. Apan var felfri” var alltså Apans inställning.

Apans supportrar ansåg däremot att allt var tidningarnas fel och eftersom en av dessa hade en chefredaktör som inte kom från Schtan och dessutom var kvinna, utsågs hon av hardcoresupportrar till den ende skyldige. Under ett år förföljdes hon genom att de skar sönder däcken på hennes bil och nattlige telefonsamtal där hennes barn dödshotades.

Vad gjorde föreningen? Ingenting.

Och nu försöker Apan göra en Chad Hinz igen. De har blivit upptäckta med fingrarna i syltburken, och då är allt köpespelaren Agostinos fel.

Apan är felfri, som vanligt.

Agostino ljög, fy honom. Men Apan är felfri. Ber inte ens om ursäkt för att de skitit i det blå skåpet.

Men alla vet ju att det bara var lögn att ”Agostino gjort alla han kunnat för att lämna KHL”. Skitsnack, sa Limpan. Nu har Apan t.o.m. eliminerat informationen de la ut om Agostino när de köpte in honom, för att Apans egna lögner inte ska finnas kvar. Men det är ju inga problem att leta upp eliminerade sidor på nätet, även om inte Apan förstår det.

Och hör bara ordföranden: ” Vi tycker såklart att Rysslands krig mot Ukraina är tråkigt men tycker att vi har följt de spelregler vi har satt upp tillsammans med medlemmarna, säger Skellefteås ordförande Petter Mikaelsson ”

Tråkigt?

I vilket fall. Det här började redan tidigare under sommaren. Inför Apans årsmöte i slutet av juni 2023 hade Apmedlemmar lagt fram en motion. En av medlemmarna Jonas Marklund intervjuades av radio Västerbotten: ”Vi tycker inte att man kan representera vår förening som spelare om man valt att spela i Ryssland efter krigets start.”

Eller, som det formulerades i motionen:

Vad vi nu dock ser, i ljuset av kriget i Ukraina, är att hockeyn inte
är befriad från sådana empatilösa aktörer som i princip bokstavligen är beredda att gå över lik för att maximera löneutbetalningar och främja den egna karriären. Detta är enligt oss inte
förenligt med vad Skellefteå AIK står och ska stå för. Dessa människor, må det vara spelare,
ledare eller materialförvaltare, kan därför aldrig tillåtas representera Skellefteå AIK

Vi anser att ingen som ingått i ett anställningsavtal med en hockeyklubb som deltar i KHL från och med den 24 februari 2022 , någonsin ska anställas eller representeras av Skellefteå AIK.

Mycket tydligt alltså.

Men helt mirakulöst hade det där omformulerats innan årmötet och då lät det så här:

”Ingen som från och med den 24 februari 2022 ingått ett anställningsavtal, eller förlängt ett befintligt sådant, med en rysk hockeyklubb, eller annan hockeyklubb som deltar i KHL, någonsin ska anställas av Skellefteå AIK eller på annat sätt representera Skellefteå AIK.”

Ni ser vad det betyder eller hur? Förslaget var att ingen som valde att spela i KHL för 30 silverpenningar medan ryssarna dödade oskyldiga i Ukraina skulle köpas till Apan. Men genom den ändrade texten blev det tillåtet att värva köpespelaren Oscar Lindberg till Apan, trots att han gladeligen spelat i KHL efter det att Ryssland överfallit Ukraina.

Och strax efter årsmötet köpte Apan in Oscar Lindberg.

Så allt det där var planerat av Apan redan tidigt och när de offentliggjorde att man köp in Lindberg protesterade ingen. OK, tänkte Apan, då köper de säkert att vi köper in Agostino också. Men då hade de skitit alltför mycket i det blå skåpet och fick backa.

Men då kör de en Chad Hinz igen: Allt är Agostinos fel, han ljög. Apan är helt oskyldig.

Kryp till korset, för fan. Erkänn vad ni gjort. Sparka de skyldiga aporna och gör er av med köpespelaren Oscar ”Judas” Lindholm nu. Annars ligger skiten kvar i det blå skåpet på Apans kansli.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Intressant att se utvecklingen på deras forum under veckan. Från början sågades de ansvariga i föreningen. Man krävde att Kenny Starfighter skulle kickas och styrelsen avgå. Linus Omark intervjuades och sågade Skaik, Växjös Evertsson kom med uppgifter om att Starfighter ljugit. Och först då så gjorde klubben det enda raka. Man gav Kenny kicken, dock självklart utan att någon ansvarig tog ansvar. Men nu på Skaiks forum har skribenterna svängt. Man gråter floder över att Kenny kickades. Jäkla pk Sverige! Omark och Evertssons fel! Nu är de som la ut sanningen måltavlor för att drevet gick och man förlorade sin fina spelare.
Ja herregud vilken begåvningsreserv...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå Hockey är nere i Schweiz och i kväll möter man Ambri-Piotta. Ett lag som landade nere bland strecken, samtidigt som Limpans Geneve vann hela skiten.

Linus Omark, vilken hjälte! När ApanAgostino-gate pågick krossade Omark lögnerna om att "han hade gjort ALLT för att bryta kontraktet men det gick inte" med: SKITSNACK!

Luleå spelar med Warden vid spaden samt följande femmor:

Laaksonen-Hardegård
Eklind - Connolly - Pasic

Själin - Sellgren
Lilja - Andreasson - Omark

Jansson - Gustafsson
Shinnimin - Nikupeteri - Zdrahal

Tuhkala - Hedqvist - Emanuelsson
Berglund - Granberg

Som synes många ersättare på isen. Är väl bara den först nämnda femman som kan tänkas bli ordinarie framåt säsongen men i detta nu är den riktigt ofärdig med två nya backar samt två nya vingar som måste utbildas i Bulanhockey och det kan dröja.

Första perioden genomförd och ställningen är 0-0.
Kommentera