Luleå HF

115829 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2564350

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: Troligen är det från Hentos brorsa som ryktet kommer.

David Ratio Berguv kom fram som en veritabel stjärna från junisleden, den förste av en lång rad arvtagare efter Myllys. Men Luleå - ledda av den slappe Lehner, samt folk i ledningen som hade förkärlek för att lyfta fram Mattias Modig - vanskötte honom rejält. Och han tappade några år då inget hände.

Men sedan kom Berguven till Tippeligan i Norge och blev bäste vakt. Därefter värvade Salo honom till Oskars där han fortsatte utvecklas och efter ett år värvade Rönken och Bulan hem honom till Luleå.

Det var trevligt att följa Berguven för varje år utvecklades han och la sig till med större färdigheter. Hade han fortsatt så kunde han till slut varit på en rejäl toppnivå.

Men han hade lite osis att Luleå i rask följd fick fram också Anders Nilsson, Johan Gustafsson, Filip Gustafsson, Joel Lassinantti och Jesper Wallstedt. Dessa vakter delade seriespelet med Berguven men som regel fick de flesta matcherna när slutspelen tog vid.

Kändes som att Berguven lite accepterade en roll som stabil andra målvakt, men då också att han lite släppte på sig egen utveckling och nöjde sig där. Enda skillnaden var förstås när Bulan tog in honom med Pölsan och de gick hela vägen till förlängning av slutspelets game seven.

Berguven har varit och är en stabil vakt och speciellt med ett lag där utespelarna agerar med honom - som i Bulanhockey - och inte skiter i spelet utan puck. När det väl vill sig kan ha prestera på riktigt hög nivå - kolla på hur många nollor han hållit i SHL.

Nu har han fyllt 38 år och man tänkte väl att han egentligen var färdig med karriären, men vem vet? Han har tydligen presterat bra för Apan och kanske trivs han med att visa alla att han fortfarande kan om han vill.

Jag tycker att det är kul, fast synd att det blir Apan som räddas av honom.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Har du varit inne och läst om lönekostnaden i SHL för alla lagen.för åren 22-23.Då måste du bli besviken om du kolla våra lag.(Aftonbladet)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå Hockey stänger försäljningen av årskort. Anledningen är den att man vill garantera att det finns lösa biljetter att köpa till matcher, t ex för att folk från hela Norrbotten - som inte har möjlighet att se varje hemmamatch - ska ha chansen att då och då komma till Luleå för att se matcher.

Tidigare brukade man sälja 2200-2300 årskort, men efter säsongen med Omark där finalen avgjordes först i senare delen av tredje perioden i game seven i Delfinen (då man t o m hade fullsatt i Delfinen vid bortamatch!), sålde man 3500 årskort.

Och i år har man redan passerar 4000 sålda årskort och stoppar alltså försäljningen.

Apan har ju för vana att kopiera Luleå och andra klubbar. Undrar om de kommer att stoppa försäljningen de med? Nu har de ju passerat hela 1000 sålda årskort. Läser på Apkraft att de diskuterar marknadsföringen av SHL-starten och finner att den begränsas till en skylt i en park, punkt slut. Men vad finns det att bjuda på? Tydligen tar det 15 minuter att få en beställd öl i ApPeas skrytbygge Guldbaren, vem har tid med det i periodpaus?

När det gäller beläggningen i arenan senaste säsongen för SHL-klubbarna finner man:
1. Luleå Hockey 98%
2. Öret 97%
3. HuVa 95%
4. Röglet 94%
5. Oskars 94%
6. Warulfven 88%
7. Timret 87%
o s v

Under massor av år var det ju bara HuVa som i princip hade arenan fylld åratal i förväg medan det gick upp och ner för alla andra lag. Men nu har flera andra klubbar nådd upp till HuVa-klass och störst, med beläggningsgrad som mått, är hockeyintresset i Luleå.

Det man i efterhand kan fundera på är förstås att det känns synd att vi inte satsade som många andra klubbar på en rejält ny och större Delfin i stället för den ombyggnad det blev. Då kunde vi haft plats för 2-3000 fler åskådare per match. Och likaledes synd att vi inte tog beslutet att överta arenan; det skulle givit Luleå betydligt högre inkomster nu.

Men de besluten togs tyvärr för många år sedan, då Luleås hockey stampade i snön för att överleva och bli kvar i eliten. Troligen klokt då, men oklokt nu. Arenaköp för oss hade ju handlat om hundratal miljoner och inte om 1 kr som det blev på andra håll. Möjligen kunde vi köpt en trottoarkant av kommunen, samt angivit arenaköp som "biköp till trottoarkanten" vilket skulle myglat bort några tiotal miljoner i skatt till staten. Men så gör vi ju inte i Luleå...
Kommentera