Luleå HF

115829 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2564799

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Har du varit inne och läst om lönekostnaden i SHL för alla lagen.för åren 22-23.Då måste du bli besviken om du kolla våra lag.(Aftonbladet)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Saik-Småland: Besviken? Nja, jag har studerat det där närmare och i princip ska det inkludera alla lönekostnader. Vilket skiljer sig mellan lagen, inklusive hur man finansierar spelare. Apan har t ex anställda för marknadsföring och de är tydligt sämst på detta i serien. Vidare har Apan satt i system att betala ut svarta pengar i signing bonus på spelare vilket påverkar lönekostnaderna då en del av lönen i praktiken göms undan. Många lag har både dam- och herrverksamhet och viss sådan kan inte speciellt särskiljas eftersom klubbarna - som Luleå - hanterar herrar och damer likvärdigt; inte ett problem för Apan förstås som i princip skiter i sina damer som man alltid gjort. Apan har ju skämt ut sig i många år nu genom att inte ha pengar att betala löner för spelare och andra anställda utan varit tvungna ta kortfristiga banklån till hög ränta för att ens kunna betala ut löner. Därav följer att ekonomin är i obalans hos Apan och de bokför lite kostnader här och där för att dölja det och sanningen förstås den att Apan låtsas ha ett väldigt "eget kapital" men som alla vet baseras det på en väldig hitta-på-uppskattning av ApPeas skrytbygge, lyxrestaurangen där det ekar tomt men det ändå tar 15 min för att få en öl sedan man beställt och betalt. Det enda korrekta sättet att verkligen värdera ApPeas skrytrestaurang är att lägga ut den till salu. Då och inte förr skulle man få reda på vad den är värd, igen-kligen.

Apan inbillar sig att det finns folk som är beredda betala samma kvadratmeterpris som var skrytbygget placerat på Stureplan i Stockholm.

Jag anmäler en avvikande åsikt. Jag tror att skulle den grundbulten i Apans s k ekonomi komma till riktig marknadsvärdering hade vi fått se Apan i konkurs.

Att Apan lät Näsan som sportchef orsaka förluster på trettio miljoner och att det lokala publikintresset är så skamligt lågt innebär att Apan är en klubb med stora finansiella problem och det är hela saken.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Saik-Småland: ”I de här typerna av tabeller är det viktigt poängtera att lönekostnaderna innefattar inte bara spelarlönerna, även om de utgör en betydande del.
SHL-klubbarna redovisar inte spelarlönerna separat, utan i kostnadsposten ingår lönen till alla anställda i organisationen.”


Har ni ens ett damlag till exempel?
Kommentera