115754 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2581464

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Drygt åtta minuter spelade och, oavsett att Luleå blixtrade till med två snabba mål i perioden och även haft ett PP, känns det som att Luleå går på starkt nu och Damrenset har tappat en del av orken och lusten.

Måste ha känts för taskigt för rensarna efters sin starka insats under hela andra perioden att Vips! fintar våra finska stjärnor bort några damrensare och smäller in mål på mål.

PP för Luleå nu igen.

Två minuter kvar och en damrensare tar pucken i egen zon och jagar centralt mot Luleås mål omringad av fyra Luleåspelare, men hon når fram naken, och får då en rejäl slashing på klubban enligt domaren. Straff för DamRenset och det är förstås Luleåikonen Michelle Karvinen som tar den - men Sara Grahn räddar!

Fortfarande 1-4 för Luleå och matchen är nu över.

Fredag den trettonde blev den dag då Damrenset fick sin första förlust i klubbens historia. Inför 722 åskådare. Men det är klart att Luleås stålkvinnor var bara för bra, även om DamRenset såg ut att bjuda upp till match efter två perioder.

Tror att DamRenset mycket väl kan bli ännu bättre och ta en chans bland toppfyra i SDHL.

Men Luleå förfogar över ett helt gäng finska stjärnor som är helt enkelt en nivå bättre än nästan alla damrensare. Dessutom är också övriga spelare i Luleå riktigt starka, medan Damrenset har fler spelare som inte individuellt matchar Luleå, vilket blev tydligt när Nieminen och Karvinen genom individuella prestationer lurade upp 3-4 Damrensare att köpa korv innan de smällde in mål efter mål och på en minut tog Luleå från ovissa 1-2 till tydliga 1-4.