Luleå HF

115816 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2581827

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
björn power: He he, de har alla röda siffror eftersom de kunniga spelarna bara avvaktar Vennergrans tips och sedan går de all-in. Vennerman har en unik förmåga att pricka fel.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
DamApan

Ja, alla känner väl till Apans satsning med armbågen för damhockey. Först övertog de Bergsbyns duktiga damlag, men när dessa lyckades så bra att de skulle spela i högsta nationella damdivisionen - Riksserien - la Apan helt sonika ned damlaget, för att spara en miljon i resor. Och denna miljon slängde de ut under bordet som signing offer för att köpa in Patrick Zahrisson.

Det torde vara den vidrigaste signing miljon man hört talas om. I stark konkurrens med höstens försök att plocka in KHL-spelare, där Apan betalade en miljon under bordet för ett kontrakt som löpte under 48 timmar.

Som alla också vet är Apan landets i särklass mest kommunaldopade lag, där kommunen och 100% kommunalägda bolag öser in bortåt tio miljoner mer årligen än någon annan kommun gör med ett SKL-lag.

Men Apans metod-uppförande gentemot kvinnor ledde till att kommunen krävde att de återigen etablerade ett damlag och de blev tvungna att göra det.

Då steg sektmannen som lagt ned det tidigare damlaget - ApPea - fram i en PK och förklarade att nu skulle de etablera ett damlag, som bara skulle bestå av egna förmågor och på sätt skulle de bli "Hela Norrbottens och Västerbottens Riktiga Damhockeylag". Det blev ju lite si och så med den satsningen. De "anställde" ledare till damlaget som vara beredda att jobba gratis. Och årets DamApa har EN (!) spelare från Norrbotten; en piteflicka.

DamApan har ända från start spelat i Norrettan, som de regelbundet vunnit, för att sedan torska i kvalet till SDHL.

"Norrettan" låter som en riktig serie men det är det inte. Bara DamApan och DamÖlen har tillåtit gå vidare till kval, och det har DamApan alltså regelbundet gjort efter DamÖlen inte satsat tillräckligt.

Men en serie bestående av bara två lag går ju inte. Så därför har Luleå och MooDoo deltagit med "damlag". D v s båda klubbarna spelar ju i SDHL, men de har slängt in några hobbylag med juniorer.

DamApan har ju vunnit de flesta av sina matcher i den "serien" och ApPravda Norran har regelbundet vräkt ut rubriker i krigstypsnitt av typen "DamApan slog Luleå Hockey" utan att någonsin nämna att "Luleå" består av flickjunisar.

Men i år har Förbundet beslutat att Luleås och MooDoos "lag" i Norrettan ska betecknas Luleå 2 resp MooDoo 2, fast det kommer förstås Norran att "glömma". Alltid lurar det väl någon i obygden, tänker Norran när de som vanligt tystar ner negativt och kör hitte-på för positivt för aporne.

Nå, nu har norrettan startat igen, under namnet NDHL DamEttan Norra. Och nu har även Timret klivit in med ett lag. Så låt oss kontrollera vad lagen består av:

Luleå Hockey 2. Genomsnittsålder 17 år. Utländska köpespelare 0 stycken.

DaMooDoo 2. Genomsnittsålder 17 år. Utländska köpespelare 3 stycken.

DamTimret. Genomsnittsålder 19 år. Utländska köpespelare 5 stycken.

DamÖlen. Genomsnittsålder 21 år. Utländska köpespelare 6 stycken.

DamApan. Genomsnittsålder 22 år. Utländska köpespelare 6 stycken.

Vi kan konstatera att DamApan och DamÖlen deltar med ett lag väsentligen bestående av seniorspelare medan övriga lag domineras av flickjunisar. Dessutom har DamApan och DamÖlen ett stort inslag av utländska köpespelare medan t ex Luleås damjunisar saknar sådana.

Återigen handlar norra damettan om en låtsasserie, som bara DamApan och DamÖlen får vinna. Vilket Norran i vanlig ordning kommer att framställa som en enorm jätteprestation när DamApan, som vanligt, vinner serien, för att därefter, också som vanligt, torska i kvalet.

Man måste imponeras av att Apans såväl herrlag som damlag är svenska mästare på att torska kval.
Kommentera