Luleå HF

115819 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2587581

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Vi medlemmar av Luleå Hockey fick nyss det regelbundna utskicket med information från vår VD Stefan Enbom. Som alltid en massa matnyttigt, men han kommenterade också bengalen i matchen mot Apan:

"Det var helt sanslöst roligt att känna stödet från läktaren. Våra supportrar måste definitivt vara bäst i hockeyvärlden. Tyvärr var det ett par individer (ej medlemmar/säsongare) som förstörde via att bränna en bengal. En aktivitet som minskade stödet till laget dom första viktiga tio minuterna. Hoppas spelarna och övriga aldrig behöver uppleva detta igen. Blir dock störd när det från vissa framförs att våra supportrar gjorde bort sig i Skellefteå. Det är fullständigt fel. Våra mer än 500 supportrar på plats var helt fantastiska och vann matchen tillsammans med laget. Det var ett par övertända ungdomar som gjorde bort sig, inte Luleå Hockeys supportrar".

Politiskt korrekt att lyfta och hylla närheten, stödet och betydelsen av lagets supportrar, samtidigt som man markerar och tar avstånd från bengalbränning.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Bengalgate verkar inte ha rullat klart ännu.

Luleå Hockeys inställning att klart markera starkt stöd för egna supportrar, samtidigt som man var tydlig med att enstaka beskänktas bengalinitiativ var förkastligt, var utmärkt tycker jag.

De båda är alltså identifierade och föremål för polisutredning.

Men nu diskuteras Apans hantering av ärendet. Som exempel ges att när MooDoo var på besök i Delfinen senast var det några på bortaklackläktaren som tände bengal och då plockade Luleås säkerhetsansvariga bara bort dessa tändare och sedan var det inte mer med det.

När detsamma händer i Aparenan väljer Apvakterna att tömma hela bortsatt och skicka ut flera hundra av dem utanför hallen i -10° där de får stå länga och vänta på "visitation" som naturligtvis inte kunde leda till något vettigt, innan de fick komma in igen.

Och samtidigt var bortaståläktarens granne en sittplatsläktare fylld av bortasupportrar som protesterade mot Apvakternas ageranden och då gav sig apvakterna även in dit och agerade delvis våldsamt mot de mest ljudliga där.

Och dagen efter beslutar Apan att stoppa biljettförsäljningen till matchen Apan-Luleå 30/12 - också 18.00 lördag som matchen senast - dessutom under mellandagsperioden då många brukar gå på hockey. Detta utan avvaktar tydligt ange varför försäljningen stoppats.

I sekttänk kanske det ska uppfattas som ett övervägande motiverat av bengalgata.

Men som alla inser handlar det om att de själva har så otroligt svårt att locka åskådare lokalt och med minimalt sålda säsongskort och få som köper biljett innan match är det vidöppet föreLuleås supportrar att som senast slå till och köpa biljetterna på sektionen närmast bortsatt och återigen etablera ett väldigt Luleåstöd som med genomsnittligt erfarna supportrar som enkelt utklassar Apans ståklack väsentligen bestående av synkade grundskolebarn.

Jag tycker att bengalgate jämförelsevis för Luleå blir en skitgrej som klubben hanterat utmärkt, medan Apan överreagerat, felhanterat och nu i efterhand fortsätter hantera på ett för klubben generande sätt.

Det handlar om att hockeyn i Luleå har en support som är jättestark, medan Apan misslyckats med detsamma i åratal och intressemässigt går på knäna.

Förutom då i form av kommunaldopingsponsrade Tomma Stolar.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Intressant att läsa funderingarna på Apkraft igår. Där är det ju inte obygdsmentaliteten a la sekt som styr inläggen utan man kan understundom också finna fakta, analyser och genomtänkta bedömningar. Under förutsättning förstås att man hoppar över dravel från båda, där kallad Ossian, och lite annan skräp.

• Ekonomin hackar och publiken är lapp på lucka i Luleå och det är halvtomt här. Blir så klart fullsatt idag bara tack vare intresset för Luleå med busslaster av norrbottensupportrar som betalar inträde. Men på sikt håller inte det. Det tror inte jag i allafall.

• Kul att klacken kör mer växelramsor med Lulepacket än med sin egen sittplatspublik…
Ska vi få tillbaka draget runt hockeyn/i arenan så måste vi väcka Sveriges mest försiktiga sittplatspublik.

• Kul att klacken kör mer växelramsor med Lulepacket än med sin egen sittplatspublik…
Ska vi få tillbaka draget runt hockeyn/i arenan så måste vi väcka Sveriges mest försiktiga sittplatspublik.

• Om vår sittplats så är det ändå en märklig resa som vi gjort, från att ha setts som en av Sveriges mest enögda hemmapubliker och med riktigt bra stämning tills det som är i dag där den som klappar med i klackens ramsor hör till absolut minoritet.

Men det mesta är väl sagt. Både om det och matchen igår. Tycker det var hemskt igår med alla Luleå-bor på plats. Utgår från att alla i positioner att påverka gör allt för att förhindra att något liknande sker igen.

• Håller med! Frågan är om AIK har medverkat till det och bokat upp extra sittplatsbiljetter till Lulepacket utöver ståplatssektionen?

• Näe, det tror jag inte. Men har man så pass få säsongskort sålda som vi har och biljetterna går ut tidigt till allmän försäljning så blir ju fältet lämnat öppet. Särskilt när Skelleftebornas beteende är att köpa biljett samma dag, för det brukar ju gå att få bra platser då ...

• Gårdagens händelse var droppen ifrån AIK säkerhetsansvariga nu bli det mest troligt 150 biljetter framöver.
Tyvärr lär det väl dröja länge innan AIK lägger ett derby hemma mot Luleå på en lördag igen efter den här säsongen.

• Man kan tyvärr bara drömma om att ett lika stort intresse, passion och drag runt hockeyn ska infinna sig här i stan som man har lyckats med i Luleå.

• Det har sannerligen funnits där från slutet av AS fram till gulden med en absolut peak runt 2010-2013. Publikintresse och passionen som följer är cyklisk och det handlar om hur klubbarna förvaltar topparna och kapar dalarna. Ett sätt är att inte aktivt motverka, svartmåla och jobba bort "stökiga" supportrar från läktaren. Här behöver AIK, Norran och det allmänna snacket (dels här inne men även på sociala medier, andra forum och ute i det vardagliga livet) se sig själva i spegeln och fråga om det var värt att skrika sig hesa över en tänd bengal eller slagsmålsrubriker i norran när det i själva verket är dessa supportrar som driver utvecklingen av kulturen framåt. Hur många unga tror du vill söka sig till en ståplats där bara barn och gubbar står kontra en ståplats där passionen flödar, stöket hägrar, bengaler brinner och "coolhetsfaktorn" (töntigt ord men tror man förstår vart jag vill komma) är 10x högre. Kolla vilka det är som är hjärtat i draget kring Luleå och Färjestad nu bland andra. Det är inte gubbarna i logen, familjerna på sittplats eller någon någon grinig 50-plussare som kramar räcket längst ut på stå (även om dessa självklart behövs och fyller en funktion). Allt börjar och slutar med en kokande ståplats.

• Det var en av de sämsta läktarinsatserna på många år. Osynkat, rörigt, massor av sällanbesökare. Till och med våra capos var i osynk med varandra några gånger.
Kommentera