Luleå HF

115754 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2587684

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Bengalgate verkar inte ha rullat klart ännu.

Luleå Hockeys inställning att klart markera starkt stöd för egna supportrar, samtidigt som man var tydlig med att enstaka beskänktas bengalinitiativ var förkastligt, var utmärkt tycker jag.

De båda är alltså identifierade och föremål för polisutredning.

Men nu diskuteras Apans hantering av ärendet. Som exempel ges att när MooDoo var på besök i Delfinen senast var det några på bortaklackläktaren som tände bengal och då plockade Luleås säkerhetsansvariga bara bort dessa tändare och sedan var det inte mer med det.

När detsamma händer i Aparenan väljer Apvakterna att tömma hela bortsatt och skicka ut flera hundra av dem utanför hallen i -10° där de får stå länga och vänta på "visitation" som naturligtvis inte kunde leda till något vettigt, innan de fick komma in igen.

Och samtidigt var bortaståläktarens granne en sittplatsläktare fylld av bortasupportrar som protesterade mot Apvakternas ageranden och då gav sig apvakterna även in dit och agerade delvis våldsamt mot de mest ljudliga där.

Och dagen efter beslutar Apan att stoppa biljettförsäljningen till matchen Apan-Luleå 30/12 - också 18.00 lördag som matchen senast - dessutom under mellandagsperioden då många brukar gå på hockey. Detta utan avvaktar tydligt ange varför försäljningen stoppats.

I sekttänk kanske det ska uppfattas som ett övervägande motiverat av bengalgata.

Men som alla inser handlar det om att de själva har så otroligt svårt att locka åskådare lokalt och med minimalt sålda säsongskort och få som köper biljett innan match är det vidöppet föreLuleås supportrar att som senast slå till och köpa biljetterna på sektionen närmast bortsatt och återigen etablera ett väldigt Luleåstöd som med genomsnittligt erfarna supportrar som enkelt utklassar Apans ståklack väsentligen bestående av synkade grundskolebarn.

Jag tycker att bengalgate jämförelsevis för Luleå blir en skitgrej som klubben hanterat utmärkt, medan Apan överreagerat, felhanterat och nu i efterhand fortsätter hantera på ett för klubben generande sätt.

Det handlar om att hockeyn i Luleå har en support som är jättestark, medan Apan misslyckats med detsamma i åratal och intressemässigt går på knäna.

Förutom då i form av kommunaldopingsponsrade Tomma Stolar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Från Norr Media AB:
Skellefteå AIK stängde under måndagseftermiddagen biljettförsäljningen till mellandagsmötet mot Luleå.
Skellefteå AIK:s biljettansvarige, Håkan Billing, förklarar varför:
– Det är för att vi har ställt frågan om byte av matchstart till 15.15, och då valde vi att stänga försäljningen tills vi har fått ett svar och det blir rätt.

Matchen ska enligt spelschemat spelas 18.00 den 30 december.

Det blev stökigt på läktaren under lördagens möte, handlar det om det?
– Det är ganska vanligt med tidig matchstart för sådana här typer av högriskmatcher, och vi tror att det kan bli en bättre upplevelse för alla. Som Janne (Holmström) sa i tidningen, vår arena är svår att avgränsa. På de större arenorna kan man sektionera på ett annat sätt, men hos oss kan inte sittplats avgränsa med egna entréer.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Nedan en "magisk" elimination av biljetter för en hemmamatch som skulle spelats 30 december. Kommer Apan att ge walk over? Gissar att de tidigarelägger matchen för att hindra Luleåbussar att nå dit inklusive grundning på schtan, samt att de funderar på om de kan förbjuda/hindra Luleåsupportrar att köpa biljetter på sektionen bredvid bortastå.
Kommentera