Luleå HF

115754 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2587845

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
björn power: Avd. många högljudda Luleåsupportrar i Skellefteå Isstadion har en lång tradition (längre än denna tweet). Nedan var det tydligen 16 bussar plus ett okänt antal andra fordon med Luleå supportrar som tog sig dit. Bra Luledrag i ladan iaf :)

Får ju gåshud än idag då man ser Tore Ökvist in action, fantastiskt spel- och målsinne. Fenomenal att på egen hand göra mål av "ingenting", synd för oss i LHF att det bara blev 1 säsong (GP35, G25, A23=48P) innan han pga familjeskäl återvände till löven.
H Loob, Tore Ö och LGP rankar jag som Sveriges vassaste målskyttar i den moderna hockeyhistorien, slutet av 1970-talet >>
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
björn power: Den matchen var jag på! Det var många från Luleå men knappast 1000 st.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
björn power: Underbart! Vilken härlig stämning!

Man kan ju tycka att en arena ska vara beredd på och glädjas åt en stor samling bortasupportrar som bidrar till en levande match med en ljudlig publik.

I stället har vi en Apa som krisar ihop och kissar på sig när de inte kan hantera mer än några hundra Luleåsupportrar på match, och blir tvungna stänga försäljningen av biljetter för en match flera månader bort då de inser att "kanske kommer många Luleåsupportrar ner elva mil för att se matchen, hemskt, hemskt).

Apan har lite knepig inställning till detta. När de återkom till Elitserien och mötte Luleå hemma blev det gång på gång en massa skit som framförallt berodde på att aporna i sekten var helt j-a borta i skallarna. Upptränade apvakter skulle in på Luleåläktarna och slåss, den korrupte brännvinsjournalisten jonasfehlman öste ut skit ofta av hitta-påtyp om Luleås supportrar, klubb, stad och län a la "stanna hemma, idioter".

Lite knepigt att förstå varför just apsekten ska vara så ivriga att sabotera stämningen och hockeyupplevelsen men det är skit. Jag tror man måste inse att detta sjuka beteende har de etablerat mot BurkÖlen (eftersom Skellefteå i så många sammanhang känner sig så underlägsna Umeå). Apan har blivit en förening som sedan länge mest ägnar sig åt att hata motståndare i stället för att älska det egna laget. Och när de nu inte spelat i samma serie som Ölen på snart tjugo år spiller det över på det närmaste de har, nämligen Luleå.
Kommentera