Luleå HF

115810 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2587930

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
björn power: Underbart! Vilken härlig stämning!

Man kan ju tycka att en arena ska vara beredd på och glädjas åt en stor samling bortasupportrar som bidrar till en levande match med en ljudlig publik.

I stället har vi en Apa som krisar ihop och kissar på sig när de inte kan hantera mer än några hundra Luleåsupportrar på match, och blir tvungna stänga försäljningen av biljetter för en match flera månader bort då de inser att "kanske kommer många Luleåsupportrar ner elva mil för att se matchen, hemskt, hemskt).

Apan har lite knepig inställning till detta. När de återkom till Elitserien och mötte Luleå hemma blev det gång på gång en massa skit som framförallt berodde på att aporna i sekten var helt j-a borta i skallarna. Upptränade apvakter skulle in på Luleåläktarna och slåss, den korrupte brännvinsjournalisten jonasfehlman öste ut skit ofta av hitta-påtyp om Luleås supportrar, klubb, stad och län a la "stanna hemma, idioter".

Lite knepigt att förstå varför just apsekten ska vara så ivriga att sabotera stämningen och hockeyupplevelsen men det är skit. Jag tror man måste inse att detta sjuka beteende har de etablerat mot BurkÖlen (eftersom Skellefteå i så många sammanhang känner sig så underlägsna Umeå). Apan har blivit en förening som sedan länge mest ägnar sig åt att hata motståndare i stället för att älska det egna laget. Och när de nu inte spelat i samma serie som Ölen på snart tjugo år spiller det över på det närmaste de har, nämligen Luleå.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Apsekten har ju haft som princip att gnälla över att matcherna mot Luleå kallas derbyn, och hävdar fisförnämt att sådana spelar de bara mot Burkölen, fast ingen nuvarande apspelare mött Ölen i seriematch.

Länge vägrade de väl att det var derby mot Umeå/Ölen eftersom "vi apor bildades som en motvikt mot Skellefteå IF och de hatar vi sedan dess, de är våra derbymotståndare. Innan de blir påminda om att Apan slog sig ihop med Skellefteå IF på sextiotalet.

Så då får det heta "rivalmöten" vilket bara blir fånigt.

Vill de se derby på riktigt får de titta på sparkboll i huvudstan. Och ikväll spelas det pubikstörsta derbyt i landet. och det sker i Allsvenskan, när Gnaget och Djurgården drabbar samman i en fullsatt Fjollboll. Gnaget? Deras hockey har ju varit en spillra hela Luleås tid i Elitserien SHL. Vi har jätteplusstatistik på Gnaget i Hovet/Fjollbollen och bortasupportrarna för Luleå Hockey krossade alltid gnagets när vi möttes i Fjollträsk. Gnaget har ju a la göteborgare helt fokuserat på sparkbollen. Men nu har de tydligen samlats. Kanske det är sparkbollsfansen som är så trötta på att de hela året gått på knäna i sparkbollsallsvenskan och först nu på slutet ser ut att slippa kvala/ramla ur. Nu ska de iväg och härja på fulla läktare. Lär bli livat och kanske en del övertramp bland publiken.

Men om de nu skulle bränna av en bengal, tändarna identifieras och tas om hand, tror jag inte de kommer på den goda idén att tvinga ut ett par tusen åskådare utanför arenan i -10 C° utan jackor för att efter att ha frusit länge bli visiterade innan de släpps in igen.

Kanske sektens vakter ska kontakta Fjollbollens och informera dem om hur man sköter sitt jobb?
Kommentera