Luleå HF

115816 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2587935

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Apsekten har ju haft som princip att gnälla över att matcherna mot Luleå kallas derbyn, och hävdar fisförnämt att sådana spelar de bara mot Burkölen, fast ingen nuvarande apspelare mött Ölen i seriematch.

Länge vägrade de väl att det var derby mot Umeå/Ölen eftersom "vi apor bildades som en motvikt mot Skellefteå IF och de hatar vi sedan dess, de är våra derbymotståndare. Innan de blir påminda om att Apan slog sig ihop med Skellefteå IF på sextiotalet.

Så då får det heta "rivalmöten" vilket bara blir fånigt.

Vill de se derby på riktigt får de titta på sparkboll i huvudstan. Och ikväll spelas det pubikstörsta derbyt i landet. och det sker i Allsvenskan, när Gnaget och Djurgården drabbar samman i en fullsatt Fjollboll. Gnaget? Deras hockey har ju varit en spillra hela Luleås tid i Elitserien SHL. Vi har jätteplusstatistik på Gnaget i Hovet/Fjollbollen och bortasupportrarna för Luleå Hockey krossade alltid gnagets när vi möttes i Fjollträsk. Gnaget har ju a la göteborgare helt fokuserat på sparkbollen. Men nu har de tydligen samlats. Kanske det är sparkbollsfansen som är så trötta på att de hela året gått på knäna i sparkbollsallsvenskan och först nu på slutet ser ut att slippa kvala/ramla ur. Nu ska de iväg och härja på fulla läktare. Lär bli livat och kanske en del övertramp bland publiken.

Men om de nu skulle bränna av en bengal, tändarna identifieras och tas om hand, tror jag inte de kommer på den goda idén att tvinga ut ett par tusen åskådare utanför arenan i -10 C° utan jackor för att efter att ha frusit länge bli visiterade innan de släpps in igen.

Kanske sektens vakter ska kontakta Fjollbollens och informera dem om hur man sköter sitt jobb?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
He he. Småaporna, småaporna är lustiga att se.

Nu har de kommit på att plocka bort alla möjligheter att boka biljett till matcher mer än en månad i förväg. Så ingen ska tro att det "bara" handlar om att Apan ska försöka hindra Luleås supportrar för att bilda en egen kurva på läktaren och ta makten i arenan igen, nej, absolut inte, det handlar inte om det, vi bryr oss inte om Luleå, inte alls.

Vad är det nu de ska göra i skymundan? Fylla bortasektionens omgivande sektioner med apsupportrar? Gärna tillåta flera hundra ytterligare Luleåsupportrar för att dra in pengar, men då utspridda en och en över läktarna, omgivna av apor och tomma stolar?

Ja, vad som väntar vet vi inte. Det funderar sektens hjärntrust förtvivlat på nu närmaste månaden, medan de möts i obygden framför eldarna i oljetunnorna på sena nätterna och sjunger gospels och lyssnar på duellerande sexfingrade banjos.

Men vi vet att det blir något helt galet som vanligt.

(Tips: Gör som Luleå; fyll läktarna med lapp på luckan match efter match efter match. Då kan inga motståndarsupportrar nästla sig in och äga arenan.)
Kommentera