Luleå HF

115745 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2593931

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sex matcher I SHL idag:

15:15

• Frölunda HC - Färjestad BK
• IF Malmö Redhawks - Örebro HK

18:00
• Luleå HF - Rögle BK
• Linköping HC - Skellefteå AIK
• HV 71 - MoDo Hockey
• Växjö Lakers HC - IK Oskarshamn

En sista match, innan vi får ett långt uppehåll. Vilket vi i Luleå behöver.

Faktum är att vi ligger på plats 2 i serietabellen, men det är lite av en hägring eftersom lag 2-9 har 25-26 poäng och det innebär att vi som serietvåa bara är knappt över nedre streckträsken.

Skulle resultaten i matcherna idag gå riktigt illa ramlar vi faktiskt ända ned till plats 9 inför uppehållet.

Å andra sidan kan vi ju slå Röglet - som haft det väldigt tufft inledningsvis - och behålla plats 2 under uppehållet.

Luleå mot Röglet har ju länge varit en match mellan originalet och kopian, där det nästan regelmässigt varit riktigt jämnt och ofta mer eller mindre oavgjort - de få undantagen har handlat om att Röglet krossat oss några gånger.

Hur går det idag då?

Och vad är ett bra resultat för oss inför uppehållet?

Bäst vore det förstås om vi vinner och därmed varit starka hela SHL-inledningen med undantag för när Trottoaren krossade ett Luleå där ingen spelare ansträngde sig samt när Warulfven pulvriserade oss när Luleå var skadeskjutet och spelsystemet havererade.

Samtidigt skulle en förlust tydligt visa att laget - trots stark inledning av serien - måste gå 100% hela tiden och är sårbart för skador. Vilket skulle öka trycket på förstärkningar. Men... finns det lämpliga spelare tillgängliga just nu?

Som jag ser det vore det bästa om Limpan kunde lyfta en önskelista och få igenom den. Som när han för två år sedan övertygade Skuggan om att ta in Lepistö vilket blev succé. För närvarande har vi ju genom Laaksonen och Hardegård lyckats bra på backsidan men Limpan har ju en f d finsk linjekamrat nere i Schweiz. Det skulle förstås vara riktigt dyrt att få loss denne, men nog skulle det lyfta Luleå rejält.

Sker väl knappast, men om....
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Lite nytt i kedjorna med Kempe tebax..
Kommentera