Luleå HF

115795 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2598402

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Vi blir nog bäst i år igen men frågan är om inte sagan därefter är över. Nordamerikanerna har landsatt en ny damliga där de bästa kan få miljonlöner och skulle tro att flera damer i Luleå lär bli erbjudna plats där till nästa säsong.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jaa, risken är överhängande för att när denna liga drar igång, då är nog framgångssagan all, sannolikt för all framtid? Eller så blir det en riktig ankdammskonkurrens som den som rådde i den absoluta början för Damhockeyn i Sverige som tog sin början i slutet av 1980-talet.
Luleå/MSSK är obestridligen den moderna Damhockeyns framgångspionjärer. Man kan eventuellt göra en parallell till tidigare dominanter då Elit-Damhockeyn var i sin linda.

Mellan åren 1988 och 1998 vann Nacka HK... 9 SM-tecken totalt varav 7 st i rad under åren 1988- 1994. Sen Tog Mälarhöjden/Bredäng... över stafettpinnen och vann 7 titlar under åren 1999-2006. Vi kan nog utgå ifrån att konkurrensen inom svensk Damhockey mer eller mindre var Obefintlig under dessa 19 år... Bara namnen på de två vinnarföreningarna säger allt... Dessa två klubbar är numera NON-existent....

Det vi kan hoppas på är att Luleå vinner sitt sjunde Guld i år och tangerar Mälarhöjdens...
Sen vete fan... Men visst, i en utopisk värld kanske vi i både kan tangera eller passera både Nackas 7 raka titlar, och deras 9 Guld totalt. Who knows.
Risken är dock att kvaliten på SDHL kommer att försämras kraftigt när denna Nordamerikanska Proffsliga blir verklighet, och utarmar svensk Damhockey så att kvaliten t.o.m går ner ifrån dagens nivå. Och då lär Luleå / MSSK bli det lag som kommer att drabbas ISÄRKLASS Hårdast..
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Realisten: Så här ser historiken ut för 'Elit-Damhockeyn' i Sverige. Se länken
Kommentera